Karlik Džons (levo) i Mozes Rajt (desno) (Foto: AFP)
Karlik Džons (levo) i Mozes Rajt (desno) (Foto: AFP)

Olimpijakos pronašao centra u Turskoj za 70.000 evra i platu od 30.000

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.01.24. | 16:31

Mozes Rajt na pragu prelaska u Pirej

Povrede Mustafe Fala i Nikole Milutinova naterale su Olimpijakos da ponovo izađe na tržište, a uprava je ekspresno pronašla rešenje. Kako prenose grčki mediji, Mozes Rajt je na pragu prelaska u Pirej.

U pitanju je američki košarkaš koji je u decembru stigao u turski Merkezefendi kao zamena za Danijela Oturua, kojeg je uzeo Anadolu Efes. Odlično se pokazao i na pet utakmica beležio neverovatnih 26,4 poena i 8,4 skokova, pa je zapao za oko crveno-belima koji su rešili da plate klauzulu u njegovom ugovoru i presele ga u svoje redove.

Izabrane vesti

Kako SDNA navodi, Olimpijakos će na ime obeštećenja platiti 70.000 evra turskom klubu, a Rajta očekuje plata od 30.000 evra mesečno. Pojedini mediji navode i da će 25-godišnji centar dobiti ugovor za mesec dana, uz opciju produžetka saradnje do kraja sezone.

Rajt je izašao na NBA draft 2021. godine, ali nije bio izabran. Odradio je desetodnevni ugovor sa Los Anđeles Klipersima, pa dvosmeri sa Dalasom, ali je protekle i početkom ove sezone igrao u Kini.

Jednu od najboljih partija u Turskoj pružio je u pobedi protiv Galatasaraja, kada je postigao 36 poena uz 14/20 iz igre.



tagovi

KK Olimpijakos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara