Slavlje košarkaša Srbije (FIBA)
Slavlje košarkaša Srbije (FIBA)

Orlići srušili Estoniju za povratak u A diviziju

Vreme čitanja: 1min | sub. 23.07.22. | 19:10

Izabranici Vladimira Jovanovića slavili rezultatom - 73:58

Orlići se vraćaju tamo gde im je i mesto - u A diviziju. Naša košarkaška reprezentacija U20 stigla je do finala Evropskog prvenstva B divizije, a samim tim obezbedila povratak u najjači rang takmičenja, u koje idu tri najbolje ekipe sa turnira u Tbilisiju.

Izabranici Vladimira Jovanovića su u polufinalu savladali Estoniju - 73:58 (16:12, 24:8, 16:26, 17:12), a u meču za trofej će se sastati sa boljim iz duela Island - Finska.

Izabrane vesti

Posle izjednačenih prvih deset minuta igre, naši momci su serijom 20:4 pobegli na 36:16. Ispostaviće se da je ta druga četvrtina bila odlučujuća, jer posle toga rival nije uspeo da se vrati. Jesu Estonci odigrali dobro treću deonicu, ali su naši odoleli svim njihovim naletima i sačuvali vođstvo do samog kraja.

Bili su Orlići bolji u svim elementima igre. Posebno dobro šutirali za tri, imali su više asistencija. Predvodio ih je raspoloženi Mihailo Bošković sa 17 poena i sedam skokova. Pratio ga je Vojin Medarević koji je ubacio 16 poena, dok su Nikola Manojlović i Mihailo Mušikić brojali do deset.



tagovi

Košarkaški savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara