Džordan Lojd dobija udarac u lice (Printscreen)
Džordan Lojd dobija udarac u lice (Printscreen)

Ozbiljna povreda Džordana Lojda: Prelom nosa, gubitak svesti i potres mozga, kiseonik, nosila... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.12.22. | 02:53

Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde nastradao u završnici superuzbudljivog okršaja sa Real Madridom koji je posle produžetka pripao njegovom Monaku

Strahovito uzbudljivu utakmicu odigrali su Real Madrid i Monako u 12. kolu Evrolige, a osim trojke Majka Džejmsa preko Valtera Tavaresa uz dodatno slobodno bacanje vredno produžetka (kasnije i pobede), duel u španskoj prestonici obeležio je još jedan, nažalost vrlo neprijatan detalj - povreda Džordana Lojda samo 15 sekundi pre kraja utakmice završene rezultatom 94:95 u korist tima iz Kneževine.

Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde dobio je neohotičan lakat Geršona Jabuselea u lice, a povreda je ispostavilo se mnogo ozbiljnija nego što je snimak prvobitno pokazao. Amerikanac je završio na zemlji gde je ostao da leži nekoliko minuta. Lekarska ekipa je odmah reagovala, te je igrač iznet sa terena na nosilima i sa maskom za kiseonik na licu. Prevezen je u bolnicu na dalja ispitivanja, rendgen, skener mozga, a prve predikcije, kako piše francuski Ekip, govore da je Lojd doživeo prelom nosa, vrlo izvesno i potres mozga.

Izabrane vesti

Uz Majka Džejmsa koji je bio apsolutno dominantan, Lojd je sa 19 poena i po četiri skoka i asistencije takođe predvodio Monako do trijmufa. Tokom druge četvrtine madridskoj publici ponudio je i jedno silovito zakucavanje.

Međutim, u poslednjim sekundama utakmice desio se ogroman peh kako za Lojda, tako i za drugoplasirani tim Evrolige koji krasi skor 9-3. Tom dostugnuću u velikoj meri je doprineo upravo Lojd koji je ove sezone u evropskoj eliti prosečno beležio 12,9 poena po utakmici uz 2,8 skokova i 2,9 asistencija.


tagovi

Džordan LojdKK Monako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara