Saša Obradović (©MN Press)
Saša Obradović (©MN Press)

Pariz šokirao Obradovićev Monako za istorijsko prvo finale Kupa

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.02.24. | 23:31

Ti Džej Šorts predvodio tim iz prestonice do velikog trijumfa

Iznenađenjima u košarkaškom Kupu Francuske nema kraja ove sezone. Najnovije je servirao Pariz pošto je u polufinalu eliminisao Monako (98:93) te se za trofej neće boriti nijedan od dva francuska evroligaša.

Kako je Asvel kao najuspešniji klub takmičenja sa 11 trofeja ispao još u četvtfinalu od Burža, očekivalo se da ekipa Saše Obradovića bez većih problema odbrani trofej Kupa. Međutim, tim iz francuske prestonice šokirao je četvrtopasirani tim Evrolige, naneo mu prvi poraz u međusobnim okršajima i plasirao se u svoje prvo finale Kupa u kojem će za rivala imati Nanter.

Izabrane vesti

Pariz je do velikog trijumfa vodio Ti Džej Šorts sa 25 poena i pet asistencija, a veliku ulogu u slavlju ekipe Tumasa Isala imala je odbrana u završnoj četvrtini tokom koje je četvrtoplasirani tim francuskog šampionata ograničio favorita na svega 12 poena.

Monako je u toku većeg dela meča imao prednost, sredinom druge deonice ona je iznosila i maksimalnih 'plus 12', ali je zahvaljujući čvrstoj defanzivi Pariz u prvoj polovini četvrtog kvartala napravio seriju 10:0 i prelomio meč u svoju korist. U poraženom timu istakao se Majk Džejms sa 18 poena, ali drugi najbolji strelac u istoriji Evrolige (uskoro gotovo izvesno prvi) nije bio zadovoljan svojom partijom. Štaviše...

"Prihvatam pohvale kada igram dobro i kada pobeđujemo, ali prihvatam i mržnju kada igram kao go*no i gubimo. Zgrožen sam svojim današnjim nastupom", napisao je Džejms po završetku meča na svom zvaničnom Tviter nalogu.



tagovi

KK ParizKK MonakoTi Džej Šorts

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara