""
""

POLUVREME: Karter i Mekolum nerešiva enigma za Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.14. | 18:45

Odluka će pasti u drugih 20 minuta

Početak odličan - nastavak diskutabilan. Košarkaši Crvene zvezde odigrali su promenjivih 20 minuta u meču sa Panioniosom, posle kojih ni jedan tim nije stekao prednost - 40:40. Tim Dejana Radonjića nije imao rešenje za Marka Kartera i Erika Mekoluma, koji su Beograđanima u većem delu poluvremena zadavali ogromne muke, a zajedno su ubacili 23 od 40 poena tima.

Crveno-beli su vrlo dobro ušli u meč. Zahvaljujući snažnoj odbrani, ali i pametnim rešenjima u napadu Zvezda je gradila igru, a trojkom Simonovića povela rezultatom 4:9. Igra Panioniosa je u većem delu prve četvrtine najviše zavisila od igre dvojice igrača - Atanasulasa i Mekoluma. Na sve poene Nelsona, Blažiča, Radenovića i drugova ovaj tandem je imao odgovor - Zvezda je u dva navrata imala po šest poena prednosti (7:13, 10:16), ali su upravo Atanasulas i Mekolum, koji je vrlo brzo upisao i deseti poen, svojim sigurnim šutevima držali tim rezultatski, što se na kraju isplatilo.

Izabrane vesti

Poslednje poene za tim Dejana Radonjića u prvih deset minuta postigao je Blažič tri i po minuta pre odlaska na odmor. Posle koša u pogođeno bacanje napadačka igra Zvezde se potpuno raspala, što je domaćin umeo da iskoristi. Posle koša Mekoluma usledila je minijatura Kartera, koji je vezao šest poena (trojku, ulazi i bacanje) i doveo Panionios u prvo vođstvo - 21:20, što je bio rezultat kojim se otišlo na pauzu.

Još punih minut i po u drugoj deonici crveno-beli bili su bez poena, a post je prekinuo kapiten Simonović. Veći deo deonice igralo se po sistemu "koš za koš". Zvezda je loše rešavala defanzivne zadatke, posebno kada su koš napadali Karter i Mekolum, a napad je bio dosta statičan, što je domaćinu definitivno koristilo.

Baš kao i u Beogradu, Panionios je odlično gradio koš i hvatao lopte u napadu, što je umnogome uticalo na rezultat. Karter i Mekolum su vezanim poenima doneli tri poena prednosti (35:32), ali se Zvezda ponovo vratila u život.

Posle nova dva minuta bez poena Radenović je umanjio razliku, a Dženkins je preokrenuo na 35:36. Usledio je novi post, ali i mini-serija Mariosa Batisa u samom finišu koja je donela minumalnu prednost (40:38). Poslednju reč u prvom delu imao je Katić, koji je oba puta bio precizan sa linije penala.

Najefikasniji igrač u domaćem sastavu bio je Karter sa 11 poena, dok je Mekolum dodao 12. Na drugoj strani Nelson je postigao devet, Radenović šest, a Simonović i Blažič po pet.

(FOTO: MN Press)


tagovi

KK PanioniosGrčkaEvropaEvrokupFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara