Vil Klajburn (©Reuters)
Vil Klajburn (©Reuters)

Prvak Evrope ulovio kapitalca, Vil Klajburn potpisao za Efes

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.22. | 11:44

Amerikanac se posle četiri godine vratio u Tursku

Dve godine i jače Anadolu Efes je najveća sila u evropskoj košarci i ne namerava da prekine vladavinu. Posle odbranjene titule na Fajnal foru Evrolige u Beogradu, istanbulski klub je krenuo u nadogradnju tima, kako bi produžio tiraniju. Ozvaničio je Efes prvo veliko pojačanje – parafirao je Vil Klajburn.

Ruska bajka Vila Klajburna je završena, posle četiri godine vraća se u Tursku, u kojoj je dok je nosio dres Darušafake debitovao u Evroligi i ubedio moskovski CSKA da je pravi igrač za njih. I bio je pun pogodak. Sa Armejcima je 2019. godine osvojio Evroligu, a u finalu je udruženim snagama sa Korijem Higinsom i Nandom de Koloom zgromio Anadolu Efes.

Izabrane vesti

Efes je ulovio kapitalca koji ga je u Vitoriji lišio pehara Evrolige, vezao je Klajburna u Istanbulu dvogodišnjim ugovorom i započeo letnju rekonstrukciju. Krilni košarkaš jedan je u nizu velikih pojačanja koja će u kratkom intervalu prodrmati Bosfor, pošto je aktuelni evropski prvak dogovorio tornjeve Anta Žižića i Džoša Niba. Prva transfer bomba je odjeknula, čekaju se nove.

Klajburn je protekle sezone, do suspenzije ruskih klubova, prosečno beležio 14,9 poena, 5,2 skoka i 1,7 asistencije, a pored titule sa Moskovljanima ugrabio je i brojna individualna priznanja. Amerikanac je u sezoni osvajanja Evrolige bio MVP Fajnal for a, a uvršten je i u prvu petorku elitnog takmičenja. Dok je dve godine kasnije odličnim partijama zaradio mesto u drugoj postavi Evrolige.

Otkako je debitovao u Evroligi 2016. godine, svrstao se među produktivnije igrače u Evroligi. Na 160 utakmica u proseku je postizao 13,2 poena, što ga čini desetim najefikasnijim košarkašem u tom razdoblju. A, prosek od 5,4 uhvaćene lopte ispod obruča vinuo ga je na 11. mesto. Jedino se još Nikola Mirotić tako visoko kotira u te dve kategorije.



tagovi

Vil KlajburnAnadolu EfesKK CSKA Moskva

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara