Dejan Radonjić (©MN Press)
Dejan Radonjić (©MN Press)

Radonjić: Prvi duel od ogromnog značaja, biće promašaja, izgubljenih lopti, moramo da sakrijemo slabosti

Vreme čitanja: 4min | uto. 10.05.22. | 13:40

"Nismo bili u prilici ni ranijih godina da imamo ovakav raspored i da posle dela sezone gde smo imali i po 12 utakmica mesečno, došli do perioda u kojem smo bili na poštedi, potom ušli u trenažni proces. Treba da vidimo u kojem smo stanju. Da budemo spremni da razumemo i nosimo činjenicu da nije realno da budemo na nivou igara koje smo pružali u toku sezone", rekao je trener Crvene zvezde pred prvi polufinalni meč sa Cedevitom Olimpijom

Košarkaši Crvene zvezde su poslednji meč odigrali 23. aprila. Savladali su Igokeu pred svojim navijačima i stavili tačku na još jedan uspešno odrađen ligaški deo sezone. Usledila je neobično duga pauza, kojoj kraj dolazi 12. maja. Crveno-bele očekuje prvi sudar sa Cedevitom Olimpijom u polufinalnoj seriji ABA lige (na dve pobede). Kao najbolje plasirani tim iz prve faze takmičenja, ekipa Dejana Radonjića će imati prednost domaćeg terena (prvi i eventualni treći meč kod kuće), ali šef struke branioca trona poziva na oprez.

Izabrane vesti

"Nakon meča sa Igokeom smo ušli u period koji smo iskoristili da uradimo sve što smo mogli da uradimo u datim okolnostima. Nismo bili u prilici ni ranijih godina da imamo ovakav raspored i da posle dela sezone gde smo imali i po 12 utakmica mesečno, došli do perioda u kojem smo nekoliko dana bili na poštedi, potom ušli u trenažni proces. Koristili smo vreme da bismo napravili što je moguće više, nismo uspeli da nađemo sparing partnere, što nam je remetilo i planove", počeo je Radonjić svoje izlaganje na konferenciji za medije pred početak završnice regionalnog prvenstva.

Cedevita Olimpija je ligaški deo okončala na četvrtom mestu, potom u preliminarnoj fazi u dve utakmice dobila Igokeu i izborila megdan sa aktuelnim šampionom. Poslednjih meseci igra u odličnoj formi i Radonjić smatra da je pred njegovom ekipom težak zadatak.

"Ogroman respekt. Ekipa koja je napravila modifikacije posle početnih meseci i uradila korekcije koje su im donele ogroman napredak u igri. Podigla je kvalitet do tog nivoa da su igrali sjajnu sezonu u Evrokupu i došli do plej-ofa. U tom drugom delu i posle tih korekcija to je izgledalo značajno bolje. Pokazali su da mogu svakog da dobiju, pobeđivali velike mečeve. U dva duela protiv nas i u prvom kada je tim bio sa igračima s početka, gde su imali ogromnu prednost, pa smo mi stizali... U Ljubljani su odigrali sa sastavom koji će prekosutra biti tu. Bila je utakmica na jedan posed. Na osnovu svih analiza i svega što znamo, ima kvalitet koji zaslužuje ogroman respekt. Individualni kvalitet je veliki, iskustvo takođe".

Pauza je s jedne strane prijala crveno-belima, uspeli su da se odmore posle čak 62 odigrana meča u dosadašnjem toku sezone. S druge strane, izbacila ih je iz ritma.

"U situaciji kada smo kroz ovu pauzu smo tražili način da dođemo do nekog saznanja i dignemo kvalitet kroz trening tima, uz želju da se igrači koji su bili odsutni oporave, što je dodatno opterećivalo trenažni proces. Sada treba da vidimo u kojem smo stanju. Prvi duel je od ogromnog značaja, kada se igra na dve dobijene. Sa našim statusom kakav jeste, a to treba tek da vidimo u četvrtak, navodi nas na ozbiljan oprez i pokušaćemo danas i sutra da uradimo sve kako bi unapredili određene stvari za koje bismo mogli da očekujemo da budu bolje. Treba da budemo spremni da razumemo i nosimo činjenicu da nije realno da budemo na nivou igara koje smo pružali u toku sezone. Koji će biti nivo, odgovor će dati sama utakmica. Sigurno da treba očekivati neke stvari koje za ovaj meč, polufinale i važnost utakmice nisu tipične. Biće promašaja, moramo biti spremni da će biti pogrešnih dodavanja, izgubljenih lopti... Takođe, moramo u drugim segementima da nadogradimo sve to što objektivno možemo očekivati kao slabosti. Želja je bila dobra, motivacija takođe, bavili smo se problemima druge prirode kojih nije bilo malo".

Poziva navijače da budu vetar u leđa njegovim izabranicima.

"Mislim da je prilično jasno da je podrška potrebna. Smatram da poziv da se dođe u Pionir nije dovoljan, svi koji dođu moraju da urade više da prevaziđemo trenutnu situaciju i dođemo do pobede. Sutra i prekosutra ćemo videti u kojem ćemo sastavu nastupiti".

Poslednji meč zbog povreda su propustili Branko Lazić, Ognjen Dobrić i Majk Cirbes. Još je neizvesno da li će biti u sastavu.

"Zbog svih okolnosti nismo u najboljem mogućem stanju. Imamo nekoliko igrača koji su tek izašli iz povreda i ušli u određeni trenažni proces. Lazić i Dobrić nisu trenirali dobar deo dosadašnjih dana. Cirbes je u nešto drugačijem statusu. Moramo da pokažemo razumevanje i dodatni oprez da vidimo kako će situacija da se razvija i donesemo odluku na sam dan utakmice ko bi trebao da bude tu i koliko može da nam pomogne u ovom trenutku. To je senzitivno i zbog svega - nezgodno za sve nas", zaključio je Dejan Radonjić.

Kapiten Branko Lazić ističe da je Zvezda spremna za predstojeći izazov.

"Konačno se i taj plej-of približio, s ozbirom da smo prvi put u situaciji da imamo pauzu između ligaškog dela i plej-ofa, što smo iskoristili da se ekipa regeneriše i oporavi i da se pripremi što bolje za plej-of. Znamo odlično jedni druge i mislim da je sve spremno za jedna fantastičan meč. Na nama je da uđemo što bolje, imamo situaciju gde smo bili neki duži period bez utakmice, ali uz punu halu i naše navijače siguran sam da ćemo doći do željenog rezultata".



tagovi

KK Crvena zvezdaCedevita OlimpijaDejan RadonjićBranko Lazićplej-of ABA lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara