Kalinić: Znate kako je kod Radonjića - trening, trening, trening, trening...

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.05.22. | 13:01

"Jeste pomalo čudna situacija, ali ne mogu da kažem da nam pauza nije prijala"...

Nikola Kalinić obeležio je prvi deo sezone u regionalnoj ligi. Načinom na koji je igrao sa timom i za tim, izgarao i borio se, popularni Kalina se izdvojio kao igrač koji uvek daje 100 posto, čime je pojačao utisak što važi od ranije – da je borac i ratnik koji se uvek trudi da isporuči maksimum.

Za početak, rezime prvog dela sezone i ove poduže pauze:

Izabrane vesti

"Jeste pomalo čudna situacija, ali ne mogu da kažem da nam pauza nije prijala, pre svega da malo odmorimo, da pokušamo da zalečimo neke povrede, da se lepo spremimo, skautiramo protivnika i uđemo u završne mečeve potpuno spremni. Počinje najvažniji deo sezone, nije ostalo još mnogo, 10-15 utakmica i sada pravimo bazu za taj najvažniji juriš. Prvi deo pauze je prošao u manjem odmoru, a drugi… Znate trenera Radonjića: trening, trening, trening, trening".

Sezona naporna u svakom smislu, bilo je i dosta nesportskih faktora...

„Puno nepredviđenih okolnosti, povrede, korona, mnogo toga što nam je komplikovalo situaciju, počev od predsezone i povrede Erona Vajta u Minhenu. Ali možemo biti zadovoljni, u svakoj utakmici smo bili dostojan protivnik, imali smo velikih pobeda, nekih poraza, no zaista mislim da je sve ovo što smo učinili neki plafon, da sve iznad toga nije bilo realno. Nedostajalo nam je u nekim trenucima malo sreće, iskustva, ali svakako da ne možemo da budemo nezadovoljni učinkom u svim takmičenjima”.

Individualna priznanja uvek prijaju, a Kalinić je MVP regionalnog takmičenja.

„Da, prijaju, ali ništa ne menjaju, niti vrede ako se ne okitiš trofejima. Igrali smo kao ekipa čvrsto, timski. To nas je krasilo ove sezone, izbor za MVP je uvek kontraverzan, svako ima svoje favorite. Ako se gleda učinak ekipe koja je prva na tabeli to je jedna strana, ako se gleda individualni učinak nekih igrača u sezoni onda su to Brajs Džons ili Kamenjaš".

Slede borbe za trofeje. Prvi protivnik je Cedevita Olimpija. Iskusna ekipa sa puno kvalitetnih igrača. Šta možemo da očekujemo od te serije?

„Izuzetno iskusni, kvalitetni i talentovani. Želimo da ih uvedemo u naš ritam, da igramo našu igru. Pokazali su ove sezone da mogu svakoga da pobede. Moramo da odigramo koncentrisano i čvrsto. Nema velikog prostora za grešku. Sigurno da je prednost domaćeg terena vrlo važna, sa podrškom sa tribina i našim navijačima koji su nas bodrili tokom čitave sezone imamo kvalitet više", poručio je Kalinić na kraju.

Ulaznice za prvi meč polufinala koji je na programu u četvrtak od 19 časova u hali Aleksandar Nikolić nalaze se u prodaji po standardnim cenama od petka.


tagovi

Nikola KalinićDejan Radonjić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara