Janis Adetokunbo (Foto: AFP)
Janis Adetokunbo (Foto: AFP)

Rajakovićev Toronto umalo prokockao plus 19, Baksima malo i Janisov tek treći tripl-dabl

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.01.24. | 04:24

Baksi pretrpeli prvi poraz kod kuće posle skoro mesec dana...

Bio je u Toronto u slobodnom padu, upisavši pet poraza u prethodnih šest mečeva, a malo je nedostajalo da na način na koji je okončao 2023. godinu započne i 2024, da posle dramatične završnice u kojoj je pao protiv Detroita poklekne i pred svojim navijačima protiv Klivlenda.

Dvocifrenu prednost koju su imali tokom dobrog dela meča, a koja je u jednom trenutku iznosila i plus 19, Reptorsi su padom u poslednjoj četvrtini pretvorili u minus, ali su koncentrisanom igrom u završnici izabranici Darka Rajakovića uspegli da dođu do trijumfa, prekinu seriju od tri vezana poraza u okršajima sa Kavalirsima i pesmom započnu novi kalendarsku godinu - 124:121.

Izabrane vesti

Toronto je od desetog minuta meča pa sve do sredine poslednje četvrtine bio u prednosti, međutim, po ulasku u završnih 12 minuta počela je naglo da se topi. Domaći tim više nije slušao šut, gosti su pak gotovo sve pogađali i predvođeni Maksom Štrusom (dve trojke za dva minuta) kucali su na vrata preokreta, da bi ga dalekometnim hicem režirao Donovan Mičel na nepunih sedam minuta pre kraja (111:108).

Trgli su se brzo i Reptorsi, tokom čitavog meča prisutni Paskal Sjakam zadržao je domaćina da ne padne i pomogao mu da povrati vođstvo, mada je malo falilo da Skoti Barns sa samo dva pogođenja od poslednja četiri slobodna bacanja ugrozi trijumf gostiju.

Domaćina je do trijumfa vodio Sjakam sa 36 poena, Barns je postigao 20, a Beret 19. Na drugoj strani Levert je ubacio 31, Mičel je imao 26 uz po sedam asistencija i skokova, dok je Alen uz 16 koševa dopisao i 11 skokova i tako došao do dabl-dabl učinka. Baš kao i Poetl u redovima Toronta sa 14 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Toronto je ispuštenu prednost na kraju uspeo da povrati, ali Milvoki nije. Uprkos tome što je sredinom treće četvrtine imao 'plus 15' protiv Indijane, tim Adrijana Grifina dozvolio je rivalu da preokrene rezultat i nanese mu poraz, osmi od starta sezone, odnosno prvi kod kuće posle skoro mesec dana - 122:113.

I to baš u utakmici u kojoj je Janis Adetokunbo pružio jednu od najboljih partija u pomenutom periodu. Grčki košarkaš došao je do tripl-dabla, tek trećeg od starta sezone, ali ni to nije bilo dovoljno njegovoj ekipi da dođe do pobede.

Pobede nadomak koje je Milvoki bio kada je sredinom treće četvrtine napravio seriju 9:0 i odlepio se na maksimalnih 15 poena prednosti. Indijani ništa do tada nije polazilo za rukom, njeni košarkaši pogodili su tek četiri od 28 trojki (do kraja pogodili još samo jednu od sedam) i činilo se u tim trenucima da se Pejsersima smeši poraz.

Međutim, od tog trenutka zaplesao je do tada malo primetni Tajris Haliburton, u završnih dvadesetak minuta ubacio je 15 poena, režiravši preokret, ispostaviće se i pobedu gostiju, treću u četiri ovosezonska okršaja dva tima. Haliburton je meč završio sa 26 poena, 11 asistencija i samo ga je jedan skok delio od tripl-dabla, koji je Adetokunbo ostvario upisavši 30 poena, 18 uhvaćenih lopti i 11 dodavanja.

U pobedničkoj ekipi zablistao je i Maturin sa 15 poena i 13 skokova, dok su kod Baksa po 21 koš ubacili Midlton i Lopez.

NBA - REZULTATI

Ponedeljak

Njujork - Minesota 112:106

/Rendl 39 - Edvards 35/

Utorak

Toronto - Klivlend 124:121

/Sjakam 36 - Levert 31/

Milvoki - Indijana 113:122

/Adetokunbo 30 - Halibarton 26/

Hjuston - Detroit 136:113

/Sengun 26 - Burks 21/

Denver - Šarlot (u toku)

Finiks - Portland (u toku)

Juta - Dalas (u toku)

LA Klipers - Majami (u toku)



tagovi

NBA ligaMilvoki BaksDarko RajakovićToronto ReptorsJanis Adetokunbo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara