Vasilije Micić (©AFP)
Vasilije Micić (©AFP)

Rekord Micića u NBA, Oklahoma iskoristila neigranje Jokića; Dalas nemoćan bez Dončića

Vreme čitanja: 4min | čet. 01.02.24. | 04:39

Somborac preskočio utakmicu zbog bola u leđima. Maveriksi bili drastično oslabljeni, pored slovenačkog mađioničara nisu igrali ni Kajri Irving, Dante Egzum…

Ritam u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu je ubitačan, utakmice se igraju na svaka dva ili tri dana i povrede su neizbežne. Bilo je ovo veče kada su najveći majstori sa ovih prostora pauzirali. Nikola Jokić zbog bola u leđima, Luka Dončić zbog problema sa zglobom. I to se odrazilo na učinak njihovih timova. Denver se nije snašao bez dvostrukog najkorisnijeg igrača NBA lige i prve zvezde ekipe Majka Melouna, dok je Dalas doživeo debakl.

Somborca nije bilo na parketu, ali podijumom u Pajkom centru jeste dominirao Srbin. Vasilije Micić odigrao je najbolji meč od dolaska u NBA ligu i postavio je lični rekord. Nije mnogo vremena proveo na terenu, ali je svaki minut kvalitetno iskoristio: ubacio je 12 poena i podelio pet asistencija, što je u prevodu učestvovanje u akciji za košu u svakom minute provedenom na terenu! Zajedno sa Aron Viginsom bio je treći strelac ekipe, a Oklahomi je trijumf doneo neverovatni Šaj Gildžus Aleksander – 105:100.

Izabrane vesti

Kanađanin je sve već navikao da kao od šale zatrpava protivnički koš, da daje preko 30 poena. To mu je postao standard, lokomotiva je Tandera i daleko najbolji igrač izuzetno mladog tima. I prija kanadskom šuteru to što ima veliku slobodu, to što je igra bazirana na njemu, što je prva violina. Sve mu je išlo od ruke protiv Nagetsa.

Pucao je slobodna bacanja bezmalo nepogrešivo (12 od 13 realizovao) bio je pretnja i u šutu sa distance, a sve skupa bezmalo svaki drugi napad završavao se njegovim poenima kada je uzimao šut. Bilo je situacija kada se stušti ka košu, ali i kada ukoči i mekano sa poludistance zamrsi mrežicu. Novi trijumf Oklahome, koja se izjednačila sa Denverom po broju pobeda i pretekla ga na tabeli, potpisao je sa 34 poena. Bio je daleko najefikasniji akter susreta.

Čet Holmgren pratio ga je 18 poena i upravo su njih dvojica odlučili pobednika. Dve poene dao je udarni tandem Oklahome u drugoj polovini četvrte deonice, Šaj Gildžus Aleksander privatizovao je loptu i bio nezaustavljiv. I te kako se kod Denvera osetio izostanak Nikole Jokića, manjkalo je kreacije i lucidnih dodavanja u napadu, bilo je dosta praznog hoda. Njegov izostanak nisu uspeli da kompenzuju. Niko nije odskočio. Aron Gordon, Džamal Mari i Redži Džekson ubacili sup o 16 poena, a Majkl Porter jedan manje. Sve skupa nedovoljno da bi pao drugi tim Zapadne konferencije.

Vasilije Micić počeo je da dobija sve veću minutažu i da je koristi, možda ovaj meč bude okidač za još bolje partije u NBA ligi i veću ulogu u timu Oklahome, koja nije propustila priliku da dođe do značajnog trijumfa u izostanku Nikole Jokića. Ipak, to što Somborac nije igrao nije se u tolikoj meri odrazilo na Nagetse kao odsustvo Luke Dončića na Dalas Maverikse.

Nemoćni su bili bez Slovenca protiv Minesote, pregazio ih je najbolji tim Zapadne konferencije – 121:87! Nije bilo Luke Dončića, ali ni Kajrija Irvinga, Dantea Egzuma… Rotacija je bila skraćena, a bez glavnog kreatora ideje u igri apsolutno nije bilo. Maveriksi su se dobro držali do sredine treće četvrtine, a onda je usledio nagli pad. Niko nije bio u stanju da povuče ručnu. Ni Tim Hardavej, ni Džoš Grin, prvi strelac sa 18 poena. Kola su krenula nizbrdo, a Karl Entoni Tauns je razbio Dalas pod košem.

Iz svih pozicija je pogađao reprezentativac Dominikane. Bio je dominantan pod obručima u paru sa Rudijem Goberom, ali i sa velike razdaljine. Dao je četiri trojke iz šest pokušaja i meč završio sa 29 poena. Skok mu je nedostajao za dabl-dabl, dok je francuski centar dodao 17 poena.

Ove noći zbog povreda nije bilo Nikole Jokića, a na terenu se nisu pojavljivali ni Nikola Jović u pobedi Majamija nad Sakramentom – 115:106, odnosno Boban Marjanović u porazu Hjustona od Nju Orleansa – 110:99. Utakmice su presedeli na klupi.

NBA LIGA – REZULTATI:

Četvrtak

Šarlot – Čikago 110:117

/Bridžis 30 – Vajt 35/

Klivlend – Detroit 128:121

/Mičel 45 – Galinari 20/

Vašington – LA Klipers 109:125

/Kuzma 27 – Lenard 31/

Majami – Sakramento 115:106

/Batler 31 – Mari 33/

Hjuston – Nju Orleans 99:110

/Grin 31 – Valančijunas 25/

Minesota – Dalas 121:87

/Tauns 29 – Grin 18/

Oklahoma – Denver 105:100

/Gildžus Aleksander 34 – Gordon 16/

San Antonio – Orlando 98:108

/Vasel 26 – Bankero 25/

Bruklin – Finiks (u toku)

Portland – Milvoki (u toku)



tagovi

NBA ligaDenver NagetsOklahoma Siti TanderDalas MaveriksMinesota TimbervulvsVasilije MicićNikola JokićLuka Dončić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara