Vaterpolisti Crvene zvezde (©Starsport)
Vaterpolisti Crvene zvezde (©Starsport)

Častan kraj Zvezdin maksimum: Jug ima auto-put do F4 Kupa Evrope

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.04.24. | 13:11

Dubrovčani u Beogradu brane šest golova prednosti

Hrabrili su se u Crvenoj zvezdi pred odlazak na krajnji jug Hrvatske, verovali da mogu da izvuku rezultat koji bi ih ostavio u igri za prolaz – prevarili su se. Doživeli su debakl u Dubrovniku i praktično i pre revanša završili evropsku odiseju.

Pred Jugom je auto-put do Fajnal-fora Kupa Evrope. Čudo nad čudima bilo bi da ne završi tamo i ne bori se za evropski trofej, jer u Beogradu (20.00) će braniti čak šest golova prednosti. U teoriji dostižno, u praksi – teško. Gotovo nemoguće, naročito kada se u obzir uzme da Dubrovčani od crveno-belih u regionalnom takmičenju i međunarodnoj sceni nisu izgubili pet godina.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je u Kupu Evrope priterana uz ćočak, nalazi se na ivici. I više ne odlučuje o svojoj sudbini, malo više se pita Jug. Biće potrebno da dubrovački klub odigra jednu od najgorih, ako ne i najgoru utakmicu ove sezone, da bi ekipa Aleksandra Filipovića uopšte došla u poziciju da ima čemu da se nada.

Sve ukazuje na to da je častan kraj maksimum Crvene zvezde, jer beogradski sastav je u velikoj krizi. U drugom delu sezone, otkako su se završile reprezentativne akcije, doživeo je čak deset poraza. Da sve bude gore u nizu je od šest uzastopnih neuspeha. U tom intervalu dva je upisao protiv Dubrovčana.

Negativna serija krenula je ušpravo od gostovanja na Gružu, kada je tim Vjekoslava Kobešćaka bio superioran u prvom poluvremenu. Za nijasnu manje ubedljiv posle direktnog isključenja Dušana Vasića, posle koga je bilo daleko manje kvalitetnog vaterpola, a više rvačkih zahvata u bazenu. Od tada tmurni oblaci prate crveno-bele. Poraženi su od Šapca i Novog Beograda u Superligi Srbije, zabeležili sve same poraze u Jadranskoj ligi i zapravo su jedini dobar meč odigrali protiv Juga na Poljudu.

Proradio je inat kod vaterpolista Crvene zvezde, želeli su da pokažu da Jug nije za nekoliko klasa iznad i da rezultat iz Dubrovnika ne predstavlja realan odnos snaga. Poraženi su posle izvođenja peteraca, a revanš meč četvrtfinala Kupa Evrope jedinstvena je prilika da ekipa Aleksandra Filipovića makar malo uzvrati Dubrovčanima za bolne poraze.

Za prolaz bi previše toga trebalo da se poklopi, bila bi to prvorazredna senzacija. Jer, teško je i zamisliti da će tim poput Juga prokockati šest golova prednosti. Morala bi Crvena zve zvezda da se pretvori u Pro Reko ili Olimpijakos. Barem na jedno veče.

LEN KUP EVROPE – ČETVRTFINALE (REVANŠI):

Subota

Sabadelj – Steaua Bukurešt 7:6, prvi meč 6:5

19.30: Špandau – Savona, prvi meč 11:10

20.00: Crvena zvezda – Jug Dubrovnik, prvi meč 9:15

20.00: Primorje – Vuljagmeni, prvi meč 9:14



tagovi

LEN Evro kupVK Crvena zvezdaVK Jug

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara