Markus Smart u duelu sa Bemom Adebajom (©AFP)
Markus Smart u duelu sa Bemom Adebajom (©AFP)

Seltiksi pokorili Floridu: Smart "iks faktor", Tejtum i Braun na Karijeve Voriorse u velikom finalu NBA lige (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.05.22. | 05:10

Boston iskoristio drugu meč loptu, pobedio u majstorici Istočne konferencije Majami u gostima sa 100:96 i zakazao dvoboj za šampionski prsten i povratak krune u Masačusets posle 14 godina. Gosti vodili od prvog minuta. Batler promašio trojku na -2 (96:98), 16 sekundi pre kraja

Seltiksi nisu iskoristili prvu meč loptu na svom terenu, ali jesu drugu na Floridi i plasirali se u veliko finale NBA lige gde ih čeka Golden Stejt, pobednik Zapada. U majstorici Istočne konferencije, Boston je pobedio Majami Hit sa 100:96 i ukupnim rezultatom 4:3 u seriji izborio meč za šampionski prsten i povtatak na tron posle 14 godina. Tim iz Masačusetsa napada 18. titulu najboljeg tima u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Fenomenalni Džimi Batler je utišao TD Garden pre dva dana sa 47 poena, odigrao je iskusni bek odličan meč i u Majamiju u odlučujućem duelu, ali nije bio dovoljan za slavlje i pobedu u finalnoj seriji. On i Bem Adebajo dobili su košgeterski rat sa zvezdama Seltiksa Džejsonom Tejtumom i Džejlenom Braunom, ali gosti su imali veći broj raspoloženih igrača i opet su potvrdili da igraju najbolju odbranu u ligi, posebno u ovom plej-ofu, kada su eliminisali Bruklin Netse i prošlogodišnje šampione Milvoki Bakse. Domaćin nije imao „trećeg čovek“, Boston jeste u vidu Markusa Smarta.

Izabrane vesti

Od prvog minuta košarkaši Bostona su vodili. Na startu druge četvrtine bilo je +17 – 34:17. Uspevali su domaćini da dišu za vratom gostima. Na startu treće deonice meča je bilo samo -4 – 51:55, ali su gosti osujetili i taj udar Hita, imali prednost od sedam do 12 poena razlike tokom većeg dela meča. U finišu su košarkaši Bostona posustali, dali nadu domaćinima da mogu do velikog finala.

Poslednji trzaj Majami je imao na 16 sekundi pre kraja kada je mogao do prvog vođstva na meču. Batler je brzopleto pokušao za tri poena, ali nije bio precizan. Smart je bio siguran s linije slobodnih bacanja. Hit nije iskoristio ni poslednji napad i tu je bio kraj.

Tejtum i Braun, uz „iks faktor“ na ovom mečju Markusa Smarta, uz odličnog defanzivca Al Horforda, doneli su Bostonu veliko finale i dvoboje sa Stefom Karijem i drugovima.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Džejson Tejtum sa 26 poena, uz četiri trojke i šut iz igre od 43 odsto (9/21). Imao je sjajni bek i 10 skokova i šest asistencija. Džejlen Braun i Markus Smart su ubacili po 24 poena. Jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom bio je još Grent Vilijams sa 11. Maestralan u odbrani bio je Al Horford koji je sakupio čak 14 skokova. Uhvatio je loptu posle promašaja Batlera u finišu, kada je Hit mogao prvi put na meču da povede. Ubacio je i pet poena.

Džimi Batler je opet bio udarna igla Majamija. Postigao je 35 poena (13/24 iz igre), a sakupio je i devet skokova. Pratio ga je Bem Adebajo sa 25. Još je samo Kajl Lauri bio solidan, probudio se u finišu, a meč je završio sa 15, dok su ostali imali ispod 10 poena. Priv sledeći Maks Strus imao je osam. Očajno je domaćn šutirao za tri poena, samo 20 odsto (6/20), dok su gosti bili mnogo bolji – 34,4 (11/32).

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

NBA LIGA - PLEJ-OF

Ponedeljak

FINALE ISTOKA

Majami - Boston 96:100 /u seriji: 3:4/

/Batler 35 - Tejtum 26/



tagovi

NBA ligaBoston SeltiksMajami HitDžejson TejtumDžejlen BraunDžimi Batler

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara