Janis Sferopulos (©Starsport)
Janis Sferopulos (©Starsport)

Sferopulos: Moramo da budemo konzistentniji, Topić i Gilespi će pomoći

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 22:59

Trener Crvene zvezde izneo utiske posle poraza u Atini

Važio je Panatinaikos s razlogom za velikog favorita u susretu sa Crvenom zvezdom, a na parketu je postalo jasno i zašto. Slavila je ekipa Ergina Atamana 82:65 protiv srpskog šampiona i tako vezala četvrtu pobedu u Evroligi (10-7), dok su crveno-beli pretrpeli 11. poraz (6-11).

Janis Sferopulos je posle meča analizirao razloge poraza, ali pre svega lošeg izdanja u napadu koji nije funkcionisao bez loše raspoloženog Miloša Teodosića.

Izabrane vesti

"Čestitam Panatinaikosu na pobedi. Odigrali su bolje od nas u većem delu utakmice. Bilo nam je važno da ostanemo u igri do kraja, ali nažalost, bilo je trenutaka kada nismo uspevali da dolazimo do rešenja u napadu i odbrani. Najvažnija nam je bila ofanziva, ali kasnili smo sa odlukama, nismo imali jasne ideje kako da napadnemo protivničku odbranu. Izgubili smo 14 lopti, podelili samo 12 asistencija, a tako je veoma teško doći do pobede na strani. Imali smo šansu kada smo prišli na minus osam, ali posle tajm-auta Panatinaikosa, kada su nam bile potrebne dve dobre odbrane i dva dobra napada, nismo uspeli to da uradimo i završilo se kako se završilo. Kraj je prvog kruga, ostao je drugi i moramo da se borimo na svakom meču do kraja", rekao je grčki stručnjak na konferenciji za medije posle poraza u OAKA Areni.

Veruje da će biti bolje kada se novajlije Nikola Topić i Fredi Gilespi adaptiraju.

"Ekipa mora da nastavlja da se prilagođava mojim principima i igri u napadu i odbrani sa mentalitetom koji želim. Moramo da budemo konzistentniji na utakmicama, u odbrani i napadu, ali i od utakmice do utakmice. Doveli smo dva igrača koja smo želeli, biće potrebno vremena da se adaptiraju, ali nema dileme da će nam Topić i Gilespi pomoći", zaključio je Sferopulos.

Ergin Ataman je, naravno, sijao. Otkrio je i šta je bio ključ za zaustavljanje Teodosića.

"Srećna svima Nova godina i hvala navijačima što su ispunili dvoranu. Pokazali smo karakter, odigrali odličnu odbranu. Prošle nedelje su postigli 98 poena, večeras samo 65. Držali smo ih na niskim procentima. Velika pobeda i mislim da ljudi sada uživaju gledajući ovaj tim. Kao i naši igrači dok su na terenu. Četvrti smo, ali se nadam da ćemo nastaviti i u drugom delu ligaškog dela sezone. Trudimo se svakim danom da budemo bolji. U napadu je sve u redu, imamo talenta, ali moramo da budemo i dobar defanzivan tim. Večeras je Panajotis Kalaicakis neutralisao Miloša Teodosića, koji je bio MVP posle utakmice sa Makabijem. Radimo mnogo na odbrani, nije sve samo taktika", rekao je Ataman.


tagovi

Janis SferopulosKK Crvena zvezdaErgin AtamanKK PanatinaikosMiloš Teodosić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara