Miloš Teodosić i Matijas Lesor (Foto: Starsport)
Miloš Teodosić i Matijas Lesor (Foto: Starsport)

Teodosić neprepoznatljiv, Zvezda nemoćna u Atini

Vreme čitanja: 5min | čet. 28.12.23. | 22:12

Posle najbolje, usledila najslabija partija iskusnog plejmejkera u sezoni

Pokazao je Miloš Teodosić protiv Makabija prošle sedmice još jednom da je spreman da vodi ekipu Crvene zvezde. Partijom za pamćenje je popravio raspoloženje na Malom Kalemegdanu pred kraj kalendarske godine, ali je usledilo bolno prizemljenje u Atini. Panatinaikos je u potpunosti opravdao ulogu favorita pred krcatim tribinama OAKA Arene, a srpski plejmejker je odigrao daleko najslabiji meč u crveno-belom dresu. Držala se ekipa Janisa Sferopulosa dobro u prvom poluvremenu, počela da popušta u trećoj deonici, a onda je u četvrtoj objektivno kvalitetniji domaćin čvrsto uhvatio uzde, stekao potpunu kontrolu i čak u finišu obeshrabljenog rivala ubedljivo savladao - 82:65.

Šta se desilo sa Teodosićem, teško je reći. Da, udario je na veoma kvalitetnu spoljnu liniju Panatinaikosa, ali je bio neprepoznatljiv na terenu. Možda će se više o razlozima najlošijeg izdanja u sezoni saznati nakon utakmice ili u narednim danima, ali Miloš je meč okončao bez poena i sa tri asistencije za nešto manje od 20 minuta. Što se kaže, dešava se i najboljima, ali bez iskusnog plejmejkera Zvezda večeras nije mogla da parira odličnom timu Ergina Atamana. Dugo ga u drugom poluvremenu nije bilo u igri, da bi ga Sferopulos bacio u akciju kao poslednju kartu sredinom odlučujućeg perioda, ali nije bilo efekta, pa je ubrzo zatražio i izmenu.

Izabrane vesti

Loša vest, uz novi poraz na gostovanju u Evroligi, je i povreda koju je sredinom treće četvrtine pretrpeo Luka Mitrović. Igrao je odlično, pravio velike probleme odbrani rivala, bio izuzetan na skoku, ali se jednom prilikom nezgodno prizemljio i šepajući otišao do klupe - i više se nije vraćao u igru. Proveo je nepun 21 minut i ugri i za to vreme ubeležio 12 poena i šest skokova, te je sa indeksom 19 bio najkorisniji u poraženoj ekipi. Zvezda je praktično bez dvojice najboljih igrača ove sezone odigrala poslednjih 15 minuta i bilo je jasno da će teško nešto moći da izmisli.

Na kraju su najefikasniji bili Džoel Bolomboj i Nemanja Nedović sa po 15 poena, dok je Jago Dos Santos odigrao jedan od boljih mečeva u poslednje vreme, ali njegovih 12 poena, četiri asistencije i tri skoka nisu mogli da nadomeste Teodosićev učinak.

S druge strane, Panatinaikos je predvodio Konstantinos Mitoglu sa 15 poena i pet skokova (indeks 20), dok je Džerijan Grent dodao 14 poena. Matijas Lesor je protiv bivšeg kluba postigao 13 poena, uz četiri uhvaćene lopte. Važan doprinos dao je i Kostas Slukas sa devet poena i sedam asistencija.

--------------------------------------------

PANATINAIKOS – CRVENA ZVEZDA 82:65

/20:17, 18:14, 23:19, 21:15/

Dvorana: OAKA Arena (Atina)

Sudije: Robert Lotermozer, Džozef Bisan, Mario Majkić

Panatinaikos: Kalaicakis 2, Vildoza 2, Balcerovski, Slukas 9, Grent 14, Nan 6, Lesor 13, Adetokumbo 8, Grigonis 9, Ernangomez 4, Mitoglu 15, Mancukas.

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga 6, Davidovac 2, Mitrović 12, Lazić, Simonović, Tobi 2, Bolomboj 15, Nedović 15, Gedraitis 1, Jago 12.

--------------------------------------------

Tvrd početak susreta. Teško se dolazilo do poena, pa je posle tri minuta na semaforu stajalo 2:2, a onda je Hanga vezao pet poena posle prve trojke na susretu i polaganja posle lepog prodora za 4:7 u korist crveno-belih. U tom trenutku je na teren ušao Lesor i odmah iznudio faul mađarskog internacionalca, kojem je to bio drugi prekršaj, pa je morao na klupu. Francuz je nastavio da prvi probleme crveno-belima, pa je vezao sedam poena i Zeleni su poveli 15:11. Mitrović je sprečio domaćina da se odlepi, da bi tačku na uvodni kvartal stavio Nedović dvojkom za 20:17 posle 10 minuta.

S ozbirom da je uz Hangu i Lazić rano zaradio dva faula, bilo je jasno da bi crveno-beli mogli da imaju problema u čuvanju Panatinaikosovih bekova, što se i dogodilo na startu druge deonice, pa su Grigonis i Grent nakratko odlepili Atamanov tim, ali je Nedović sa pet vezanih poena držao rivala na kratkom odstojanju. Ipak, ponovo su bekovi pravili probleme Sferopulosovom timu, pa je posle Slukasovih pet poena PAO stekao i devet poena viška, da bi se na veliki odmor otišlo sa 38:31.

Gde je stao u drugoj, nastavio je iskusni grčki plejmejker u trećoj četvrtini. Ubacio je odmah trojku za plus 10, a posle preciznog hica Grigonisa razlika je otišla i na 11 poena. Dobro je odreagovala Zvezda i preko Bolomboja i Dos Santosa prepolovila zaostatak, razigrao se i Mitrović, ali je Mitoglu sprečio crveno-bele da se potpuno približe, pa potom i ponovo doneo dvocifren višak grčkom sastavu - 55:44 na četiri minuta do poslednjeg kvartala. U tim trenucima se na povredu požalio Mitrović, ali trgla se nakratko Zvezda poenima Hange i Bolomboja, ali onda je Simonović vezao nekoliko loših poteza, što je PAO iskoristio da ponovo stekne dvocifrenu prednost i u odlučujućih 10 minuta uđe sa 61:50.

Imali su crveno-beli nekoliko prilika na startu odlučujuće deoniec da ponovo uhvate priključak, ali - lopta nije htela u koš iz prilično otvorenih pozicija. Čuvao je domaćin dvocifrenu prednost, odjednom je Adetokunbo počeo da pravi probleme Zvezdi u reketu, a Sferopulosova ekipa nikako nije mogla da ubaci trojku. Post je preciznim hicem sa distance prekinuo Jago za minus osam u Atini, ali ubrzo se Panatinaikos ponovo odlepio i u poslednja tri minuta ušao sa velikih 73:61. Sve je ubrzo bilo jasno, Atamanova ekipa je rutinski privela posao kraju i upisala 10. trijumf u sezoni (10-7), nanevši Crvenoj zvezdi 11. poraz (6-11).

EVROLIGA - 17. kolo

Četvrtak:

Anadolu Efes - Fenerbahče 84:89

/Larkin 28 - Hejs Dejvis 24/

Partizan Mozzart Bet - Virtus Bolonja 75:77

/Naneli 19 - Lundberg 16/

Žalgiris - Makabi 70:78

/Evans 18 - Nibo 22/

Asvel - Real Madrid 76:77

/Luvavu-Kabaro 20 - Porije 17/

Panatinaikos - Crvena zvezda 82:65

/Mitoglu 15 - Bolomboj, Nedović 15/

Bajern - Valensija 85:84

/Buker 13 - Dejvis 21/

Olimpija Milano - Baskonija 76:67

/Meli 21 - Moneke 12/

Petak:

20.00: (4,10) Alba Berlin (17,0) Olimpijakos (1,30)

21.00: (1,70) Monako (15,0) Barselona (2,40)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaKK PanatinaikosMiloš TeodosićLuka MitrovićDžoel BolombojMatijas LesorDžerijan GrentKonstantinos MitogluKostas Slukas

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara