Alen Smailagić (©Star Sport)
Alen Smailagić (©Star Sport)

Smailagić napustio pripreme Srbije i sprema se za Partizan

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.08.22. | 08:16

Nedovoljna spremnost onemogućila mladog centra da se ozbiljnije nametne selektoru Pešiću

Odluka selektora košarkaške reprezentacije Srbije Svetislava Pešića da se zahvali dugogodišnjem kapitenu Milošu Teodosiću na svemu i da baš njegovo ime bude među prvim koje će biti "precrtano" na spisku od 22 igrača potpuno je iznenadila košarkašku javnost, a nedugo nakon prekaljenog asa pripreme u Staroj Pazovi napustio je i Alen Smailagić.

Košarkaš Partizana se posle razgovora sa selektorom vratio obavezama rastao sa saigračima pošto se nalazi i dalje u fazi oporavka i rehabilitacije posle operativnog zahvata koji je imao u junu, zbog čega je jedno vreme bio van trenažnog procesa. Njemu je struka pozivom u nacionalni tim želela da ukaže poverenje, odnosno da na njega računa u budućnosti, ali nije bilo realno da se nametne sada za Evropsko prvenstvo s obzirom da nije u optimalnom fizičkom stanju. On će se dalje spremati za početak priprema Partizana koje su zakazane za drugu polovinu avgusta.

Izabrane vesti

Pre Teodosića i Smailagića Pešić je već u pripreme ušao bez Nikole Jovića i Alekseja Pokuševskog koji nisu imali dozvole Majamija, odnosno Oklahome za rad sa reprezentacijom jer je za njih planiran individualni rad pre starta NBA sezone. Sa druge strane, od kraja prošle sedmice sa ekipom su Balša Koprivica i Boriša Simanić koji su poput Jovića bili učesnici Letnje lige.

Selektoru Pešiću su na raspolaganju sada: Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Dušan Ristić i Boriša Simanić.

Zvanično skraćenje spiska uslediće najverovatnije pred put Srbije u Ljubljanu na prijateljsku utakmicu sa Slovenijom.



tagovi

Evrobasket 2022Kvalifikacije za Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija SrbijeAlen SmailagićBoriša SimanićBalša Koprivica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara