Košarkaši Spartaka i Vojvodine (Foto: ABA liga)
Košarkaši Spartaka i Vojvodine (Foto: ABA liga)

Spartak i Vojvodinu samo formalnost deli od polufinala ABA 2 lige, Zlatibor mora da spasava živu glavu

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 12:15

Vojvođanski timovi veliki favoriti u revanšima četvrtfiinalnih duela koje igraju kod kuće, dok tim iz Čajetine mora da pokuša da protiv Podgorice nadoknadi 24 poena razlike

Do sutra uveče biće poznati svi polufinalisti ovogodišnjeg plej-ofa ABA 2 lige, a sa tim će i regionalna košarkaška javnost biti bliža konačnom odgovoru na pitanje ko će dogodine biti deo najvišeg ranga. Pred revanše četvrtfinalnih duela koji se igraju danas i sutra bliži narednoj fazi su ekipe Spartaka, Vojvodine, Podgorice i MZT koji su dobili prve mečeve odigrane pre sedam dana.

Podsetimo, format takmičenja je takav da se ne igra na broj pobeda, već na razliku tako da prolazak dalje obezbeđuje tim koji na kraju dva meča bude imao više poena na svom kontu za 80 minuta košarke.

Izabrane vesti

"Igranje na razliku je pritisak za sebe. Prednost od 13 poena nije nikakav garant, ni mnogo veća razlika ništa ne garantuje. Jesmo favoriti, ali ni u prvoj utakmici nisam bio skroz zadovoljan, ne zato što smo igrali nekvalitetno, nego zato što možemo bolje u svim segmentima. Očekujem reakciju na trenutak u kome smo se našli. Znam koje kapacitete imamo što se tiče energije kao i same košarke koje do kraja nismo pokazali u Sloveniji. Siguran sam da se Helios neće predati, došli su dva dana ranije što pokazuje ozbiljnost. Helios je spoj mladosti i iskustva, mogu da budu opasni ako nas uhvate na "spavanju.", jasan je trener subotičkog Spartaka, Vlade Jovanović pred drugi meč sa Heliosom (20:00) koji je njegov tim prošlog utorka savladao sa 84:71.

Danas takođe igra i Zlatibor koji dočekuje Podgoricu pred svojim navijačima i nastoji da nadoknadi minus od 24 poena (113:89) koliko su izgubili u prvom duelu, Zahtevan zadatak je danas (18:00) pred izabranicima trenera Strajina Nedovića, međutim ne i nemoguć. Ipak, svestan je iskusni stručnjak da će njegovi puleni morati da prikažu mnogo bolju igru.

"Podgorica je u prvoj utakmici pobedila veoma ubedljivo, sasvim zasluženo. Odigrali su neverovatnu utakmicu u oba smera, i napadački i defanzivno i to je za svaku čestitku. Ipak, nadamo se da to neće ponoviti, i uz podizanje nivoa naše igre, tu tražimo našu priliku. Biće mnogo teško, zadatak nije nimalo lak, ali mi se ne predajemo. Daćemo sve od sebe da pobedimo potrebnom razlikom iako zaostatak nije mali. Igramo na Zlatiboru i pozivamo publiku da nam pomogne.“, naglasio je Nedović.

Za sutra su na rasporedu druga dva para. Prvo se od 17:00 u "Spensu" sastaju treći srpski predstavnik Vojvodina koja dočekuje Sutjesku koju je dobila u prvoj utakmici sa 89:84, dok je dva sata kasnije igraju Široki i MZT Skoplje (u prvom meču slavio makedonski predstavnik sa 85:69).


tagovi

ABA 2 ligaKK VojvodinaKK Zlatibor ČajetinaKK Spartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara