""
""

Spisak Španaca za OI: Pau tu, Mark tu, Mirotić tu! Ibaka tražio da ga ne zovu! Osmorica moraju da otpadnu

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.06.16. | 13:30

Serđo Skariolo objavio na koga računa pred početak priprema za Rio

Svi su tu. I braća Gasol. Iako nema potvrde da će i Pau i Mark i putovati u Brazil. Tek, selektor Španije Serđo Skariolo uvrstio je obojicu na preliminarni spisak reprezentativaca na koje računa za predstojeće Olimpijske igre.

Na početnoj listi je 20 imena, među njima petorica iz NBA klubova (uz već pomenutu braću Gasol tu su Nikola Mirotić, Riki Rubio i Hose Manuel Kalderon), zatim prve zvezde Real Madrida i Barselone, od kojih se očekuje da donesu kući što sjajniju medalju.

Izabrane vesti

Na spisku, manje više očekivano, nema Serža Ibake, jer prema pravilima FIBA u reprezentaciji ne može da bude više od jednog „stranaca“ , a to mesto popunio je Crnogorac Nikola Mirotić.

Uostalom...
Trojica igrača su, iz različitih razloga, tražili da ih ne zovemo na okupljanje. To su Ćavi Rabaseda, Serž Ibaka i Huanho Hernangomez. Što se tiče Marka Gasola, on je i dalje na lečenju“, rekao je selektor Serđo Skariolo, očigledno uveren da bi centar Memfisa mogao da se oporavi na vreme posle februarske operacije stopala.

Na spisku je i njegov brat Pau, međutim, on će sam da odluči hoće li putovatio u Rio de Žaneiro, zbog, kako je sam naveo, straha od zika virusa.

Spisak reprezntacije Španije čine: Serhio Rodrigez (Real Madrid), Riki Rubio (Minesota), Hose Manuel kalderon (Njujork), Giljem Vives (Valensia), Serhio Ljulj (Real Madrid), Huan Karlos Navaro (Barselona), Pau Ribas (Barselona), Rudi Fernandez (Real Madrid), Aleks Abrines (Barselona), Alberto Abalde (Hoventud), Fernando San Emeterio (Valensia), Dani Dijes (Unikaha), Felipe Rejes (Real Madrid), Nikola Mirotić (Čikago), Viktor Klaver (Lokomotiva Kubanj), Vili Hernangomez (Real Madrid), Pau Gasol (Čikago), Ilimane Diop (Baskonija), Pablo Agilar (Gran Kanarija), Mark Gasol (Memfis).

Španci će u sklopu priprema odigrati kontrolne mečeve sa Angolom, Litvanijom, Venecuelom, posle čega će spisak biti skraćen na 12 imena. Na Olimpijskim igrama Crvena furija je smeštena u Grupu B, sa Argentinom, Brazilom, Litvanijom, Nigerijom i pobednikom kvalifikacionog turnira.


tagovi

Serž IbakaSerđo Skariolorio de žaneiro 2016Pau GasolOlimpijske Igre 2016Mark Gasolkošarkaška reprezentacija Španijekošarka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara