Tandem CSKA Dejan Davidovac i Nikola Milutinov u opremi Srbije (©MN press)
Tandem CSKA Dejan Davidovac i Nikola Milutinov u opremi Srbije (©MN press)

Srbi iz VTB lige čekaju Pešićev poziv: Postoji mogućnost da reprezentacija bude jača za novembarski "prozor"

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.10.22. | 15:25

Regionalna liga spremna da odloži pojedine utakmice ako Milutinov, Davidovac i Zagorac budu na spisku

Košarkaška reprezentacija Srbije će 11. novembra u Njukaslu protiv Velike Britanije, te tri dana kasnije u Beogradu sa Turskom igrati možda ključne bitke u proboju ka Svetskom kupu 2023. Zasad je poznato da Orlovima u tome neće moći da pomogne NBA petorka Nikola Jokić, Nikola Jović, Bogdan Bogdanović, Aleksej Pokuševski i Boban Marjanović koja ne sme da se mrda sa američkog kontinenta do kraja sezone.

Pitanje je ko će od evroligaških igrača biti dostupan Svetislavu Pešiću jer je osam od devet mečeva 7. kola najelitnijeg evropskog takmičenja zakazano za 10. i 11. novembar (izuzev duela Olimpija Milano - Virtus Bolonja koji je pomeren na 9. novembar).

Izabrane vesti

Pošto je u pomenutom periodu redovno kolo VTB lige, na prvi pogled se čini, bar što se tiče Srbije, da ni naši internacionalci Nikola Milutinov i Dejan Davidovac čiji CSKA treba da igra 10. novembra sa Uniksom, odnosno Rade Zagorac koji bi dan kasnije sa Avtodorom trebalo dan da odmeri snage protiv moskovskog MBA, neće moći da budu u kombinaciji za meč sa Britanijom.

Međutim, prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, ako bi se Milutinov i Davidovac našli na spisku Srbije i budu potpuno zdravi, u moskovskom klubu postoji određeno raspoloženje da od VTB lige zatraže pomeranje duela sa Uniksom, kao što bi mogao da se odloži meč Avtodora, ali i Jenisej - Lokomotiva Kubanj, jer na klupi tima iz Krasnodara sedi Aleksandar Sekulić, selektor Slovenije koju 11. i 14. novembra očekuju utakmice u Izraelu i sa Nemačkom.


tagovi

Nikola MilutinovDejan DavidovacKSSMundobasketRade Zagorac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara