Košarkaši Olimpije (Star sport)
Košarkaši Olimpije (Star sport)

Šut izdao Armani, Maodo Lo ispucao sve u Beogradu, Žalgiris osvojio Milano

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.11.23. | 22:37

Litvanci od druge četvrtine kontrolisali utakmicu

Olimpija iz Milana je užasno otvorila sezonu sa samo jednom pobedom u prvih pet mečeva, dok je Žalgiris sjajno startovao i pobedio na tri od prva četiri evroligaška ispita. Potom se situacija potpuno okrenula. Armani je počeo da se diže i prošle nedelje demonstrirala šutersku kliniku protiv Crvene zvezde u Beogradu, dok su Litvanci na poslednjih šest mečeva imali samo jednu tesnu pobedu nad Bajernom i pet poraza.

Zato su popularni Manakeni večeras u Milanu bili izraziti favorit protiv Zelene žume ali se opet desilo neočekivano. Šut iz Beograda ih je stao u prvom poluvremenu, Žalgiris je bolje otvorio meč, stekao osetnu dvocifrenu prednost u prvom poluvremenu i na krilima tog samopouzdanja izdržao do kraja i slavio 83:70

Izabrane vesti

Ko živi od šuta, često i umire od njega. A Olimpija se baš oslonila na dalekometnu paljbu i ostala kratkih rukava. Raspoloženi Edgaras Ulanovas je držao Žalgiris u egalu na početku meča, ubacio 11 poena za manje od 10 minuta i prvi kvartal je zavšen vođstvom Armanija od samo pola koša razlike (19:18).

Ali u drugoj četvrtini je počelo da se lomi. Olimpija je promašivala, Žalgiris igrao pametno i tražio otvorene šuteve. Prednost Litvanaca je rasla kako se poluvreme bližilo kraju i narasla na dvocifrenu. Na veliki odmor su otišli ca vođstvom 41:31. Milanezi u drugoj četvrtini nisu pogodili nijednu trojku, ukupno su u prvom poluvremenu šutirali 1/11 za tri poena. Nikola Mirotić i Maodo Lo nisu ubacili ni poen iz igre u prvoj polovini meča.

Litvanski tim je ozbiljno otvorio i treću četvrtinu, uglavnom održavao dvocifrenu prednost ali su onda domaći počeli da nešto pogađaju i sa distance. Šilds je ubacio tri, Mirotić dve trojke i Italijani su smanjili na pet poena zaostatka u finišu treće doenice.

Tonut je pogodio dve trojke na startu poslednje deonice i tada je šut opet izdao Armani. Do kraja meča nisu pogodili više nijednu trojku, a Šmits, Evans i Ulanovas su to sve surovo kažnjavali. Žalgiris je imao preko 50 uspešnosti u šutu za tri poena (11/21), dok su domaći na kraju pogodili tek osam od 26 šutnutih trojki.

Ulanovas je bio prvo ime susreta, ubacio 20 poena uz pet skokova i šest asistencija. Šmits je dodao 16 uz šut za tri 4/5, dok je Evans završio sa 19. Šilds je sa 21 poenom bio jedina svetla tačka u domaćem timu. Mirotić je upisao 14 uz 3/9 iz igre, dok je Maodo Lo za 28 minuta na parketu promašio sve iz igre i meč završio sa tri poena iz slobodnih bacanja.

EVROLIGA – 11. kolo

Četvrtak:

Fenerbahče - Real Madrid 100:99

/Gudurić 21 - Kampaco 33/

Monako - Olimpijakos

/Džejms 24 - Kenan 20/

Makabi Tel Aviv - Alba Berlin 102:81

/Boldvin 18 - Pročida 22/

Bajern - Virtus 90:76

/Ibaka 24 - Belineli 19/

Olimpija Milano - Žalgiris 70:83

/Šilds 21 - Ulanovas 20/

Partizan Mozzart Bet - Panatinaikos U TOKU

Petak:

20.00: (1,80) Crvena zvezda (15,0) Anadolu Efes (2,25)

20.30: (1,10) Barselona (23,0) Asvel (8,00)

20.30: (1,70) Valensija (15,0) Baskonija (2,40)

*** Kvote su podložne promenama




tagovi

Armani MilanoOlimpija MilanoMaodo LoNikola MirotićŽalgiris

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara