Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Trener Denvera iskreno: Šta nije valjalo? Jokić nije igrao! Sve se menja bez njega

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.03.23. | 11:02

Posle poraza od Nju Orleansa...

Lokalni Denver Post je to plastično objasnio: kao kornfleks bez mleka. Tako otprilike izgleda Denver bez Nikole Jokića. Nema tu ničeg što nadraži oko. Trener Majkl Meloun priznaje. Odgovarajući na pitanje šta je to nedostajalo za bolje izdanje u porazu od Nju Orleansa (88:107) iskreno je rekao...

Izabrane vesti

Pa Nikola nije igrao“.

Nije možda pedagoški, ali je tačno. Bez Nikole Jokića Nagetsi jednostavno nisu isti tim. Cela igra se raspala. Trojke nisu ulazile, izgubljenih grešaka preko glave, na kraju su i slobodna bacanja mučila Denver.

Da li je moguće da baš sve zavisi od Jokića?

Ceo naš napad se menja“, nemoćno je slegnuo ramenima Brus Braun, sa 19 poena retka svetla tačka u Denverovom timu.

Tomas Brajant, koji je počeo umesto Jokića, za 13 minuta na parketu ubacio je samo četiri poena i imao tri skoka. U odbrani je još jednom podbacio. Svima je bilo jasno: Denver bez Nikole – pitanje je da li i prosečan tim. Memfis je tako prišao Nagetsima na tri pobede zaostatka, šest utakmica pre kraja.

A već večeras Feniks, verovatno bez Džamala Marija, najboljeg strelca protiv Nju Orleansa sa 21 poenom. Međutim, bez Jokića ni on nije plesao. Teško je dolazio do koševa, pa je za taj 21 poen morao da na terenu provede 36 minuta. Odmaraće se protiv Finiksa.

Još gori je bio Majkl Porter, samo 10 poena od njega, uz sedam promašenih trojki i nijednu pogođenu. Sve skupa samo četiri pogođena šuta za tri od 28 pokušaja. I samo 21 asistencija. Sve to govori koliko je Denveru nedostajao Jokić da razigra saigrače.

Nismo mogli da šutnemo“, jadao se Meloun.

Jokićeva povreda lista ga je ostavila bez rešenja.

Kuvalo se to već neko vreme. Izdržao je utakmicu sa Filadelfijom. Juče na treningu nije mnogo radio. Jasno je da smo ultraoprezni sada, s obzirom na period sezone... Nećemo tu da napravimo grešku“, rekao je Denverov šef struke.

NBA LIGA

Sreda

Milvoki - Boston 99:140

/Adetokumbo 24 - Tejtum 40/

Denver - Nju Orleans 88:107

/Marej 21 - Ingram 31/



tagovi

Denver NagetsNikola JokićMajkl Meloun

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara