Trinkijeri: Derbi se igra glavom, srcem i stomakom! Učimo od Đokovića…

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.02.20. | 15:41

Redži Reding neće igrati sutra, a kako kaže trener crno-belih “ne ide na dobro”

Čeka nas večiti derbi, igra se sutra od 18 časova. Svaki je drugačiji i poseban na svoj način, a u sutrašnji Partizan ulazi kao lider, dok je Crvena zvezda na deobi treće pozicije trenutno sa Cedevitom, Mornarom i Primorskom, ali ima i utakmicu manje.

Partizanu ovaj derbi dolazi u nezgodnom momentu jer ga već u sredu čeka meč protiv Virtusa, a o tome je pričao i Andrea Trinkijeri.

Izabrane vesti

Pre razgovorima sa medijima trener Partizana gledao je finale Australijan Opena u kom je Novak Đoković nadigrao Dominika Tima, pa je tako i otvorio razgovor.
"Čestitao bih Novaku. Dokazao je još jednom šta znači biti ne šampion, nego veliki šampion. Gledao sam meč. Izdržao je nalet mladog talenta na početku. Uspeo je da se svi problemi okrenu u njegovu korist. Osvojio je fantastičnu titulu. Čestitam i njemu i celoj Srbiji. On je na ovom području sportista decenije", rekao je Trinkijeri.

Možete li nešto da naučite od njega pa da primenite na derbiju?
"Svakoga dana gledam te stvari. To je nivo koncentracije i... On je tako bio strpljiv, i to nama treba. Svaki dan pokušavam levo-desno da pokradem. Ne mogu da pričam o derbiju, bez da na sto stavim i Virtus jer je specifična situacija. Dve velike utakmice, važne utakmice, u tri dana. U ta tri dana putovanje, trening, taktička priprema. Uopšte ne gledamo kalkulacije, da se štedimo. Nije to naš cilj i ne treba tako igrati ove utakmice jer onda tako pokažeš slabost".

O samoj utakmici...
"Na papiru bi se reklo da je ovo važnija utakmica za Zvezdu nego za nas. Ali, ja se ne slažem sa tim. Svaka utakmica, bod, akcija, u ABA ligi je važna za sledeću utakmicu. Zato moramo da igramo čvrsto".

O Zvezdi...
"Zvezda se pojačala, dovela dva igrača. Vrlo, vrlo iskusan trener. I Panter i Štimac koji su očigledno nešto doneli ekipi. Za mene Zvezda nije ekipa koja izgubila poslednje tri utakmice u Evroligi. Igrao sam ovaj format, i znam šta to znači. Meni je Zvezda ekipa koja je dobila Armani, u Lionu kada je gubila 20 razlike... Ove poslednje utakmice su samo stvar koja kaže da pet ili 10 miliona nisu dovoljni. Ispod 15 miliona samo da preživiš. Takva konkurencija, takav broj utakmica. Težak, težak protivnik".

Kakav je zdravstveni bilten Partizana?
"Reding out. Ne ide na dobro. Videćemo sutra, imamo još dva, tri mala problema. Kao i sve ekipe. Januar i februar su najgori meseci. Ali, igraćemo sigurno".

Šta će biti odlučujuće u sutrašnjem obračunu?
Iskreno očekujem drugačiju utakmicu. Oni su drugačiji, i mi smo, mnogo je vode proteklo ispod mosta što se kaže u Italiji. Te velike utakmice se moraju igrati glavom, srcem, a ja dodam i srcem/mu…a, ali i sa stomakom. Potreban je instinkt. To su stvari koje nisu svakodnevne”, rekao je Trinkijeri.

Meč je na programu u ponedeljak od 18 časova. Igra se u dvorani Aleksandar Nikolić.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara