©Starsport
©Starsport

Trinkijeri se oprostio od Bajerna posle neuspeha u šampionatu Nemačke: Grazie e arrivederci

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 09:25

Nakon eliminacije od Ulma bivši trener Partizana se rastao sa Bavarcima

Porazom od Ulma u produžetku (102:104) košarkaši Bajerna su sa 0-3 u seriji eliminisani u polufinalu plej-ofa u Nemačkoj, a posledica je rastanak sa trenerom Andreom Trinkijerijem.

Klub iz Minhena je pod vođstvom italijanskog stručnjaka ove sezone osvojio samo Kup Nemačke, pa je najavljeni odlazak bivšeg trenera Partizana i ozvaničen po okončanju polufinalne serije.

Izabrane vesti

"Ovo je bila moja poslednja utakmica kao trenera Bajerna. Došao sam u vreme pandemije i igrači i treneri su pronašli put kroz veliki otpor, borili se do samog kraja. Ova grupa je zaslužila više, ali u ključnim trenucima nam je sreća okrenula leđa. Osvojili smo dva trofeja, dva puta igrali majstorice u plej-ofu Evrolige. Uvek može bolje, ali zaista smo dali sve od sebe", rekao je Trinkijeri, a mediji već najavljuju da bi mesto dosadašnjeg stratega trebalo da preuzme Pablo Laso.

Tokom tri sezone u klubu Trinkijeri je osvojio dva Kupa Nemačke, međutim osvajanje državnog šampionata ostalo je nedostižan cilj.

U Evroligi je nemački klub ove sezone završio takmičenje na 15. mestu, dok je prošle sezone izborio plej-of sa osme pozicije, ali je na narednom koraku eliminisan od Barselone u seriji od pet utakmica.

"Zahvalio bih se igračima koji su pružali maksimum u teškim trenucima, kao i gospodinu Hajneru za bezrezevrnu podršku, davao mi je samopouzdanje da vodim ovaj tim. Takođe, zahvalio bih se i mom partneru Marku Pešiću, koji nije želeo trenera kada sam dolazio, već partnera. Hvala ti na iskrenom odnosu. Hvala i Danijele Bajeziju, koji je uvek bio na mojoj strani, bila je ovo veoma uspešna saradnja sa šest trofeja. Zagrljaj i mojim asistentima koji su mi dali maksimalnu podršku. Gotovo je, bilo je sjajno. Ni za čim ne žalim, a ljudi neka ocene ove tri godine. Dao sam sve od sebe svakog dana, pravi greške i ispravljao ih. To je to, hvala i zbogom", dodao je Italijan.

Oglasio se i direktor kluba Marko Pešić.

"Milion je rzaloga za ovo, ali na kraju rezultat nije kakvom smo se nadali. Možda smo previše mislili o onome što nemamo, nedostajalo nam je smirenosti u određenim fazama. Veliko poštovanje i za Ulm i Antona Gavela, odigrali su sjajnu rundu. Andrea Trinkijeri nam je dao srce, uvek je bio tu da pruži svoj maksimum kako bi bili uspešno, ali mora se priznati i da nije imao sreće sa povredama u prethodne dve godine. Nikada nije imao kompletan roster kao što je planirano na početku sezone. Veoma mi je žao zbog njega. Veliki je profesionalac, košarku vidi kao poziv, a ne posao. Mogu da kažem samo pozitivne stvari o njemu", istakao je Pešić.

Ulm je drugim skalpom postao prvi finalista, a u borbi za trofej će dočekati boljeg iz duela Bona i Ludvigzburga. Trenutno, Bon ima dve pobede i na korak je od plasmana u finale.


tagovi

KK Bajern MinhenAndrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara