Nikola Jović (©AFP)
Nikola Jović (©AFP)

Utakmica sezone Nikole Jovića: Ako mogu protiv starijeg brata Džimija Batlera mogu protiv svakoga

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 09:18

Srpski reprezentativac konačno zablistao u dresu Majamija

Imao je više nego solidan Mundobasket iza sebe i sigurno je očekivao nešto veću minutažu i u Majamiju. Ali, NBA ne mari za ostatak sveta i Nikola Jović je morao da bude strpljv. Na kraju je dočekao svojih pet minuta i sa 15 poena i osam skokova bio jedan od najzaslužnijih za pobedu Majamija nad Los Anđeles Lejkersima od 110:96.

Rezultat za koji je zaslužan timska igra Hita. Klub sa Floride je imao osmoricu dvocifrenih igrača, a najefikasniji je bio Tajler Hiro sa 21 poenom. Međutim, Jovićev doprinos je bio faktor iznenađenja na koji Lejkersi nisu imali odgovor. Kako ono kažu? Strpljen, spasen.

Izabrane vesti

Da, teško je. Ali dokle god treniram, napredujem, osećam da može da bude dobro. Čak i kada ne igram, razvijam se. Da igram, verovatno ne bih mogao toliko da treniram“, skroman je Jović.

Ne krije da mu je mnogo pomogla podrška prve zvezde tima Džimija Batlera, koji nije igrao protiv Lejkersa, ali opšte je poznato da je baš on Jovićev mentor na Floridi.

Mnogo mi znači. On mi je kao stariji brat. Znači mnogo za samopouzdanje. Uvek mi govori da treba da verujem u sebe. Znači mi mnogo da treniram sa njim. Jer ako mogu da pogađam preko Batlera, ako mogu da čuvam njega, onda mogu svakoga“, smeje se Jović, koji je protiv Lejkersa ubacio tri trojke iz pet pokušaja, imao asistenciju, ukradenu loptu, generalno obavio dobar posao i u defanzivi.

Bila je ovo bez sumnje Jovićeva utakmica sezone. Sada ostaje da se vidi da li će to moći da pretoči u početak nečeg značajnijeg. Nije lako izboriti se za svoje mesto pod suncem u najjačoj ligi na svetu. Ali videli smo dobro i u Manili da Jović izuzetno napreduje. Razlika u fizičkoj spremi je primetna i golim okom.

Na dan utakmice sa Lejkersa i sam je rekao...

Teško je. Svi se bore za ugovor... Telo sam sigurno razvio. Šut takođe, generalno igru. Još ne znam na kojoj ću poziciji da igram, pa onda radim na svemu. Želim da budem svestran, to pokušavam... Pun sam samopouzdanja. Kada sam stigao mislio sam da će biti lako. Bio sam klinac koji je doživeo neke lude trenutke. Sada se osećam sjajno na terenu, samo čekam priliku. Ne možeš da trčiš pred rudu. Siguran sam da stiži. I onda ću videti gde sam. Onda ću da pomognem timu, da pokažem trenerima da mogu da igram“.

Sada je to i učinio. Samo da nastavi u istom ritmu.


tagovi

Nikola JovićMajami Hit

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara