Košarkašice Srbije (©FIBA)
Košarkašice Srbije (©FIBA)

Veliki uspeh mladih košarkašica: Srbija napada medalju u Konji

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 20:38

Reprezentacija do 18 godina plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva

Samo još jedna pobeda potrebna je Srbiji za medalju na Evropskom prvenstvu u Konji. Ženska košarkaška reprezentacija do 18 godina napravila je veliki uspeh i sasvim se približila mestu na podijumu.

U četvrtfinalu kontinentalnog takmičenja mlade Srpkinje su bile bolje od Poljske - 75:65 (21:25, 21:13, 10:9, 23:18).

Izabrane vesti

Protivnik našeg tima u sledećoj eliminacionoj rundi biće Slovenija koja je u četvrtfinalu bila bolja od Mađarske 76:60. Taj meč se igra u subotu od 18.00 časova. U drugom polufinalu sastaće se Španija i pobednik duela koji je u toku Francuska - Letonija.

Posle nešto sporijeg starta u meču sa velikim ulogom, naše devojke su mnogo bolje zaigrale početkom drugog perioda. Tada su serijom 7:0 vođstvo Poljske 32:26, pretvorile u 32:33. A to je bio samo početak mnogo bolje igre Srbije.

Tada su izabranice trenera Milana Vidosavljevića preuzele kontrolu nad utakmicom i uz – očekivane – uspone i padove, prednost održavale do kraja. Naravno, morale su da izdrže još nekoliko naleta Poljske. Recimo kao onda kada su naše rivalke polovinom poslednjeg perioda prišla na 52:55. Taj nalet rivalki odbila je trojkom Maša Buzić, što je bio početak nove serije našeg tima. Ovog puta od 7:0 za dvocifreno vođstvo – 52:62, četiri minuta pre kraja.

Poljska je još jednom uspela da priđe na četiri razlike – 65:69. Katarina Knežević je sa penala zadržala naš tim na distanci i povela Srbiju do velike pobede.

Katarina Knežević je sa 25 poena (četiri trojke iz pet pokušaja) bila najefikasnija u našem tim, Marija Avlijaš je ubacila 15, uz devet skokova i pet asistencija.



tagovi

ženska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara