Vembijev potez sezone! Janis slavi pobedu, ali ovo mora da boli - ovako ga niko u karijeri nije zalepio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.01.24. | 04:33

Sparsi imali šut za produžetak

Teže nego što se očekivalo Milvoki Baksi stigli su do 24. pobede u sezoni. Najslabiji tim Zapadne konferencije - San Antonio, pružio je izuzetno snažan otpor dvostrukim šampionima i dvostrukom osvajaču MVP priznanja Janisu Adetokunbu, imao čak i vođstvo u finišu (u nekoliko navrata), na kraju šut za produžetak, međutim odlučilo je, čini se, iskustvo Baksa u neizvesnim završnicima, ali i super-finiš vodećih zvezda gostujućeg sastava. Na kraju 121:125.

Zanimljivo da je tek bila počela poslednja deonica kada je Malik Bizli pogodio za dva i smanjio zaostatak Milvokija na 95:96. Pazite sad - bili su to poslednji poeni nekog igrača Baksa iz igre a da to nisu Janis ili Demijen Lilard?! Od narednih 26 poena, ovaj dvojac kombinovano je ubacio 25, uz jedan penal Peta Konatona.

Izabrane vesti

Lilarda dugo nije hteo šut za tri, meč je završio sa 1/6 u ovom segmenmtu, no na vreme je nekadašnji as Portlanda prekinuo dalekometnu paljbu i okrenuo se drugim načinima poentiranja. U poslednjih 12 minuta koristio je ulaz, šut sa poludistance i bio velika podrška najefikasnijem igraču utakmice. Adetokunbov doprinos ispostavio se ključnim. Ne samo što je meč završio sa 44 poena, 14 skokova i sedam asistencija (19/28 iz igre), nego je u poslednja tri minuta pogodio dve trojke i imao jedno kucanje uz faul koji je kasnije pretvorio u treći poen u tom napadu.

Doduše, malu senku na Janisovu sjajnu partiju bacila je strašna rampa Viktora Vembanjame u pretposlednjem napadu na susretu. Zalepio je vižljasti superstar Sparsa starijeg kolegu kao malo ko u čitavoj njegovoj karijeri, obezbedio poslednji napad domaćinu i šut za produžetak, ali pošto Tre Džons nije pogodio otvoren šut, Baksi su mogli da počnu da slave pobedu.

Kako je krenulo, činilo se da Milvoki neće imati problema da zaleči rane od dva poslednja poraza od Pejsersa. Imali su gosti čak 13 poena viška u prvoj deonici (22:9), međutim San Antonio je uspeo da se digne iz dauna, vratio je ravnotežu i uglavnom se održavao na minusu manjem od 10 poena.

Baksi su samo još jednom poveli sa 11 razlike (70:59) početkom treće četvrtine, nisu uspeli da slome rivala i to je bilo to. Uslediće klackalica do samog kraja. Uz pomenutog Vembanjamu blistao je Devin Vasel, održavajući Sparse u životu.

Da je do njega došla lopta u tom poslednjem napadu, verovatno bi meč otišao u produžetak. Ovako...

Vasel je bio najbolji u poraženom sastavu sa 34 poena, uz šut za tri 6/9. Vembanjama je na 27 koševa dodao devet skokova i pet rampi. Dobre povremene role sa klupe imao je Keldon Džonson (14 poena), pa ipak, 5/17 iz igre ne može da bude za pohvalu kad se crta podvuče.

Na Adetokunbova 44 koša Lilard je dodao 25 i 10 asistencija u pobedničkom sastavu. Maksimalno racionalan bio je Kris Midlton sa 12 poena i 5/8 iz igre.




tagovi

NBA ligaViktor VembanjamaJanis Adetokunbo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara