Akil Mičel (©Fiba Basketball)
Akil Mičel (©Fiba Basketball)

Virtus pikirao najboljeg igrača Aeka i želi ga odmah

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 13:12

Odlični centar mogao bi da se preseli u Bolonju i zaigra Evroligu

Prva sezona bolonjskog Virtusa u Evroligi posle skoro 15 godina nije prošla loše, ali definitivno je mogla da bude i bolja. Ekipa Serđa Skariola platila je ceh velikom broju povreda tokom proteklih meseci, zbog čega je ostala kratka za učešće u četvrtfinalu elitnog takmičenja.

Ipak, u Bolonji ne očajavaju i uveliko prave planove kako bi ostali konkurentni i u narednom periodu. Dok evropski mediji spekulišu o velikom renoviranju tima od leta, čak i promeni trenera pošto je Skariolo viđen za naslednika Čusa Matea u Real Madridu, lokalni list Korijere di Bolonja navodi da je Virtus spreman da promenu u sastavu napravi odmah.

Izabrane vesti

Kako se navodi, Virtus je pikirao centra i najboljeg igrača atinskog Aeka Akila Mičela koga želi odmah da ima na raspolaganju. Mičel je u sredu uveče završio sa Aekom takmičenje u FIBA Ligi šampiona gde je eliminisan od Hapoela iz Jerusalima Aleksandra Džikića u majstorici četvrtfinala. Virtus bi hteo Mičela da ima na raspolaganju za završnicu prvenstva i narednu sezonu, dok AEK okleva jer ne bi da ostane bez najboljeg igrača već sada.

Atinskom klubu predstoji plej-of grčkog prvenstva gde se sastaje sa Peristerijem, a Mičel je prva figura ekipe sa prosekom od 14,5 poena i 8,5 skokova u Ligi šampiona, odnosno 12,9 poena i 8,4 uhvaćene lopte u domaćem šampionatu. Takođe je nedavno izabran i za člana idealne defanzivne petorke Lige šampiona.

Iskusni centar je karijeru započeo u Razvojnoj ligi, ali se brzo preselio u Evropu gde je nastupao za Olimpik Antib, da bi zatim igrao u Dordonju, Trst, Hapoel Gilboa Galil, Makabi Rišon, Pinar Karšijaku i Bamberg, te za Nju Ziland Brejkerse u NBL.

Definitivna odluka o budućnosti Akila Mičela očekuje se uskoro.


tagovi

Virtus BolonjaAEK AtinaEvroligaFIBA Liga šampionaAkil Mičel

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara