Tristan Vukčević (© ABA liga)
Tristan Vukčević (© ABA liga)

Vukčević: Bilo bi kao san da sa Andrejem Stojakovićem zaigram za reprezentaciju Srbije

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.10.22. | 16:51

"On je u Americi bira koledže, sjajan je momak, ali ne znam koju reprezentaciju će odabrati", priča talentovani igrač Partizana Mozzart Bet za naš portal

Odjeknula je kao bomba vest prošle sezone kada je mladi Tristan Vukčević odlučio da iz Real Madrida pređe u redove Partizana Mozzart Bet. Uvideo je da kod Željka Obradovića može da napravi iskorak u karijeri i pokaže talenat koji nesumnjivo poseduje. Već u prvom kolu ABA lige je na parketu zablistao sa 14 poena u pobedi protiv Cibone, ali to je samo jedna utakmica, svestan je da ga čeka dugačak put prepun prepreka i izazova, ali momak koji je radio žestoko, spreman je na sve.

Izabrane vesti

"Mnogo sam trenirao trenirao tokom leta. Bio sam i u Grčkoj u Atini gde sam sa ličnim trenerom radio na mnogim aspektima. Bukvalno nisam stao sa treninzima čitavog leta, mislim da sam samo 10 dana odmarao i to je to. Dobio sam mnogo na mišićnoj masi jer sam počeo da jedem zdravo i kvalitetno, sve ukupno mislim da se mnogo bolje i jače osećam. Mislim da će se to videti i na parketu. Najviše sam napredovao kada je telo u pitanju, mnogo bolje se krećem, jači sam, brži, u tom delu sam baš napredovao", priča Vukčević za Mozzart Sport.

Talenat na parketu je naterao mnoge u Evropi da gledaju u pravcu košarkaša koji može da bude ozbiljan faktor u crno-belom dresu, a zanimljivo je da još uvek nije debitovao u dresu nacionalnog tima. Mogao je da bira i to čak pet zemalja. Naime, Tristan može da zaigra za Španiju, Italiju, Grčku i Švedsku, ali kako stvari stoje izbor je pao na Srbiju.

Navijači Srbije bi mogli u budućnosti da vide Tristana zajedno sa još jednim mladićem koji je trenutno u centru pažnje mnogih, ali u Sjedinjenim Američkim Državama - Andrej Stojaković. Sin Predraga Stojakovića. On je trenutno na meti najprestižnijih koledža u SAD, a već mu predviđaju i NBA karijeru. Partije mladića u srednjoj školi nisu promakle ljudima iz Košarkaškog saveza Srbije.

"On je sjajan momak, nisam siguran koju reprezentaciju je odabrao jer može i za Srbiju i za Grčku, ali bi stvarno bilo prelepo da zajedno zairgamo za Srbiju. Bilo bi to poput sna. Videli smo se ovog leta, bio je u Beogradu, trenirali smo. Ostaće u Americi, bira koledže".

Pre bilo kakve priče o reprezentacijama, Tristan mora da se dokaže na parketima ABA lige i Evrolige. U regionalnom takmičenju je počeo na pravi način, sa 14 poena u Zagrebu.

"Odlična utakmica, zadovoljan sam što smo pobedili, idemo dalje, nema stajanja."

A to dalje je baš meč Evrolige u petak protiv Albe. Meč u Berlinu je poseban zbog činjenice da se Partizan Mozzart Bet vraća u elitno takmičenje posle dugogodišnje pauze.

"Biće teška utakmica kao i svaka druga. Odradićemo skauting i spremiti se na najbolji mogući način".

Pred početak sezone, Evroliga je već izdvojila tri mlada igrača Partizana Mozzart Bet koji bi mogli da osvoje nagradu "zvezda u usponu". To su Jam Madar, Alen Smailagić i naravno Tristan Vukčević.

"Iskreno, ne obraćam pažnju na to, gledam samo ekipu, kako da pobedimo, i naravno da pomognem što više ekipi i tako napredujem. To mi je nagrada. Druge stvari me ne zanimaju", završava Vukčević razgovor za naš portal.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetTristan VukčevićAndrej Stojaković

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara