Karolis Lukošjunas (Star sport)
Karolis Lukošjunas (Star sport)

Žalgiris pred Zvezdu vratio proverenog vojnika

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 15:48

Litvanski bek napustio Ameriku i vratio se u Kaunas

Žalgiris je dobio pojačanje pred gostovanje Crvenoj zvezdi u Evroligi narednog petka. U klub iz Kaunasa se vratio domaći košarkaš Karolis Lukošjunas.

Litvanski bek defanzivnih karakteristika ima 26 godina i sezonu je počeo u Solt Lejk Siti Starsima koji se takmiče u američkoj razvojnoj ligi. Ipak, nije mnogo igrao i od letos je upisao nastupe na samo pet utakmica za tim uz Jute pa je rešio da se vrati u Žalgiris.

Izabrane vesti

Za klub iz Kaunasa je igrao prethodne četiri sezone i u Evroligi sakupio 64 meča. Ali sa skromnim učinkom. Igrao je u proseku nešto više od sedam i po minuta po meču i beležio tek 2,3 poena. Defanziva i šut za tri poena su najjače oružje povremenog litvanskog reprezentativca.

„Žalgiris je uvek aktivan na tržištu ali nekada treba da se fokusirate na ono što imate kod kuće. Trenutno imamo tim sa sjajnom hemijom koji daje 110 odsto u svakom meču. Ali ta enegrija treba i da se pažljivo čuva s obzirom na opterećenje i raspored. Zato smo odlučili da pozovemo igrača koji u neophodnim situacijama može da odmori nekog od aktuelnih igrača“, rekao je Žalgirisov trener Andrea Trinkijeri.

Pojačanjem je zadovoljan i sportski direktor Paulijus Jankunas.

„Ovo je igrač koji je dugo igrao za nas, koji može da odradi specifične zadatke i da doprinese u određenim situacijama. Treneru je bio potreban baš takav tip igrača i Karolis je bio odgovarajući kandidat. Neće mu biti poterbno mnogo vremena za adaptaciju, a tim dobija dokazanog igrača“, rekao je Jankunas.


tagovi

Karolis LukošjunasŽalgiris

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara