"Luka Dončić"
"Luka Dončić"

Zoran umesto Gorana, Dončić lider i problem u najavi

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.10.17. | 14:49

Novi selektor košarkaške reprezentacije Slovenije objavio širi spisak igrača za kvalifkacije za SP na kojima se nalaze i neke zloćudne zvezdice

Luka DončićAktuelni prvaci Evrobasketa, Slovenci ubrzano i puni elana pripremaju se za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini iduće godine. Iako su ostali bez najboljeg igrača, Gorana Dragića, ali i bez zlatnog selektora Igora Kokoškova.

Srbina je na klupi zamenio njegov zamenik, Rade Trifunović koji je objavio širi spisak igrača na koje računa za kvalifikacije. Mora se priznati da spisak deluje impresivno sa Lukom Dončićem i Kremenom Prepeličem kao predvodnicima, iako ih je najbolji napusti. Njega će zameniti rođeni brat Zoran, koji je zbog povrede propustio Evrobakset. Goran je, dakle, završio reprezentativnu karijeru, a veliko je pitanje i za još tri igrača sa spiska. U pitanju su Entoni Rendolf, Alen Omić kao i Gašpar Vidmar. Sva tri visoka igrača bi lako mogla da zaobiđu kvalifikacije, Amerikanac je naturalizovan pred EP, zbog čega je tada iz sastava ispao upravo Omić koji sada preti da neće zbog toga više igrati za Sloveniju, dok Rendolf ”zateže”.  Upravo su zato njih dvojica na spisku obeleženi sa zvezdicama, koje ukazuju da se još ništa ne zna.

Izabrane vesti

A veliko je pitanje i šta će biti sa odličnim Gašperom Vidmarom koji je rekao da je završio reprezentativnu karijeru, mada ga je Trifunović uvrstio u tim. Naravno, ne treba zaboraviti ni na spor između Evrolige i Fibe koji preti da izbriše praktično pola igrača iz teftera slovenačkog selektora.

Prva runda kvalifikacija počinje već 24. novembra. Slovenija se nalazi u u Grupi A sa Crnom Gorom, Belorusijom i Španijom. Zadatak zlatnim momcima iz Istanbula neće biti nimalo lak, mada se može garantovati da će se naći među prva tri tima koji idu dalje u drugu rundu.

Spisak igrača(foto: Action Images)


tagovi

evrobasket2017Goran DragićIgor KokoškovLuka DončićSlovenija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara