Žreb za FIBA Ligu šampiona: FMP protiv Varezea

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.07.23. | 15:06

Turnir se igra u Antaliji, od 25. septembra do 1. oktobra

Prošle godine je poklekao na poslednjoj stepenici, sad se nada da će ući u grupnu fazu FIBA Lige šampiona. A put za FMP do tog takmičenja kreće preko Varezea, koji će mu biti rival u četvrtfinalu preliminarnog kvalifikacinog turnira, odlučeno je žrebom u Ženevi.

Turnir je na programu u Antaliji od 25. septembra do 1. oktobra, a osim tima iz Železnika i italijanskog predstavnika u ovoj grupi su još: Šole (Francuska), Antverpen (Belgija), Brindisi (Italija), Oradea (Rumunija), Den Boš (Holandija) i Getingen (Nemačka).

Izabrane vesti

Ako Panteri eliminišu Vareze u četvrtfinalu, onda bi se u polufinalu sastali sa boljim iz duela Šole – Antverpen. U slučaju plasmana u grupu, FMP će biti deo Grupi C gde će rivali biti: Riga (Letonija), Darušafaka (Turska), Tenerife (Španija).

Od ove sezone sistem kvalifikacija je drugačiji. Naime, najveća promena jeste što će se kvalifikacioni turniri igrati na neutralnom terenu u Antaliji (do sada je jedan od učesnika bio domaćin kao što je i FMP prethodne sezone organizovao beogradski turnir). Druga promena tiče se toga što će se igrati tri turnira u isto vreme i to bez povlašćenih. Sve ekipe će krenuti od četvrtfinala.


tagovi

FMPFMP ŽeleznikFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara