Zvezda uhvatila zalet za Podgoricu: Kiša trojki i laganica protiv Cibone

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.03.21. | 19:34

Crveno-beli sigurni protiv ekipe iz Zagreba - 85:63

Posle dobijenog večitog derbija, Crvena zvezda je uspešno prebrodila još jednu prepreku, i ustremila se ka prvoj poziciji uoči doigravanja regionalnog takmičenja. Susret sa Cibonom predstavljao je samo lakši kolokvijum pred odlazak u Podgoricu, gde će tim Dejana Radonjića igrati jedan od najvažnijih mečeva u sezoni. Ako ne i najvažniji.

Crvenoj zvezdi je, kao protiv Partizana, bila dovoljna minimalna potrošnja da zabeleži deveti uzastopni trijumf nad nekadašnjim šampionom Evrope – 85:63. Tim perspektivnog srpskog stručnjaka Vladimira Jovanovića je povremeno hvatao priključak, nije se mirio sa najavljenom rezultatskom katastrofom, ali igra crveno-belih sa mnogo oscilacija bila je dovoljna za lagan trijumf.

Izabrane vesti

Meč u beogradskom Pioniru je praktično rešen u prvih pet minuta. Tada su crveno-beli poveli sa 12:1 i došli do prednosti koju su održavali u ostatku utakmice. Poznato je da je odlična unutrašnja igra zaštitni znak ekipa Dejana Radonjića, ali se Crvena zvezda odlepila na pristojnu razliku zahvaljujući odličnim šutem van linije 6,75. Crveno-beli su pogodili četiri od pet prvih trojki i poveli 12:1. Centralna uloga bila je namenjena Džordanu Lojdu koji je pogodio četiri dalekometna hica u prvom poluvremenu.

Vodio je računa Dejan Radonjić o potrošnji skraćene rotacije. Često menjao igrače kako bi održao dobar ritam. Bilo je i negativnih pojava, često se ispod koša mučio Noko. Ipak, Zvezda je posle prve četvrtine imala velikih +11, dok je na poluvremenu bilo više nego zadovoljavajućih 41:28. I sve to bez Dejana Davidovca, koji nije bio u sastavu. Takođe, napora je pošteđen i Ognjen Dobrić.

Zvezda je u prvom poluvremenu pogodila sedam trojki. Na drugoj strani visok nivo talenta pokazivao je mladi Prkačin, pokazavši da se u njemu krije NBA potencijal. Brzo je stigao Prkačin i do dabl-dabl učinka, ali nije imao podršku ostatka ekipe. Mučila se Cibona i sa niskim procentima i velikim brojem izgubljenih lopti.

Nisu imali odgovor Cibosi ni u periodu Zvezdinog otaljavanja posla. Kao na početku treće četvrtine, kada je samo Simonović pogađao.

Solidan završtak treće četvrtine, ponovo u režiji Džordana Lojda omogućio je Crvenoj zvezdi da ode na plus 16 – 57:41. Sve posle toga bila je stvar rutine. Posebno ako se zna da je Cibona u Beograd došla oslabljena bez trojice pozitivnih košarkaša i iskusnog Markote.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Džordan Lojd sa 25 poena (sedam trojki), vrlo dobar je bio i Jagodić Kuridža sa 14 poena i pet skokova. Kod Cibone ubedljivo najbolji bio je pomenuti Prkačin sa 13 poena.

ABA - ZAOSTALI MEČ 7. KOLA

Utorak

Zadar - Budućnost 62:76

/Onuaku 15 - Nikolić 18/

Crvena zvezda - Cibona 85:63

/Lojd 25 - Prkačin 13/



tagovi

Dejan RadonjićDžordan LojdAleksa UskokovićMarko Simonović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara