Kenet Farid u dresu Hjustona (©AFP)
Kenet Farid u dresu Hjustona (©AFP)

Manimal stigao u Moskvu: CSKA je Evroligin NBA tim, da ponovimo uspeh iz 2019. godine

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.10.21. | 19:15

Kenet Farid pojačao centarsku liniju Armejaca

Posle na jedvite jade izvojevanog trijumfa u sudaru sa Crvenom zvezdom, moskovski CSKA je dobio veliko pojačanje. Reagovala je uprava posle povrede Nikole Milutinova, u međuvremenu ostala i bez Tornikea Šengelije, pa će Kenet Farid popuniti veliku rupu koja se stvorila u reketu.

Nedelja, 13.00: (2,15) Lokomotiva Kubanj (14,5) Zenit (1,80)

Izabrane vesti

Popularni Manimal je danas stigao u glavni grad Rusije i mogao bi da debituje već u ponedeljak, kada aktuelni šampion VTB lige bude gostovao u Permu. To je potvrdio i trener Dimitris Itudis, posle utakmice sa crveno-belima u četvrtom kolu Evrolige.

"Farid će u subotu obaviti lekarske preglede, očekujemo ga na treningu u nedelju. On je već dobio knjigu sa akcijama, da sve uči i upija dok se sprema za prvo pojavljivanje. Radićemo intenzivno s njim, a očekujem ga u sastavu u ponedeljak protiv Parme. Moraće da prođe kroz dril, da shvati šta su naši kvaliteti, kako igramo u napadu i odbrani. Znamo šta dobijamo od njega, poznat je kao dobar atleta, probaćemo da se adaptiramo i mi i on kako bismo dobili pravo pojačanje".

Farid je tako danas bio podvrgut lekarskim pregledima, a po prvi put se i oglasio kao košarkaš moskovskog CSKA.

"Prilično sam uzbuđen. Prvi put sam u Rusiji. Ovo je novo iskustvo za mene. Kao što sam rekao još dok sam bio u SAD, CSKA je NBA tim Evrolige i oduševljen sam što sam ovde. Jedna od mojih najboljih prijatelja je igrao u Evropi, pa sam imao prilike i da popričam sa njim", izjavio je Amerikanac po sletanju u Moskvu.

Tvrdi da već dugo prati evropsku košarku i da odavno ima želju da se okuša u Evroligi.

"Gledao sam utakmice CSKA i video koliko su jaki i puni samopouzdanja. Rekao sam sebi: Koji je ovo tim? Sviđa mi se", rekao je Farid i nastavio:"Gledao sam potom i minhenski Bajern i još par timova. Shvatio sam koliko su sjajni. Gledao sam koliko čvrsto svi igraju i koliko ljubavi imaju za igru i svoje zemlje. Tako da, još dok sam igrao u NBA rekao sam sebi, ukoliko dobijem šansu da zaigram u Evropi jednu sezonu ili makar par meseci, da ću ugrabiti tu priliku da bi se zabavio i uživao. Deluje uzbudljivo".

Nada se da bi sa Moskovljanima mogao i do evropskog trona.

"CSKA je sjajan tim. Želim da donesem energiju i magiju iz 2016. i 2019. godine kada je osvajao titule i da uživam u igri. Nadam se da ćemo je osvojiti i ove sezone", zaključio je bivši igrač Denver Nagetsa.

Farid posle četiri godinena Morhed stejt koledžu profesionalnu karijeru počeo u Koloradu. Denver ga je odabrao kao 22. pika na draftu 2011. godine i dres Nagetsa nosio je sedam godina. Nakon toga je kratko igrao za Bruklin i Hjuston, da bi se pre dve godine okušao i u Kini. Nedavno je potpisao ugovor sa klubom Leones de Ponse iz Portorika, ali ga je ubrzo napustio kako bi se odazvao pozivu iz Moskve.

Važio je za jednog od atletski najsposobnijih igrača u NBA ligi, ali su ga problemi van terena koštali ozbiljnije uloge u najjačem prvenstvu sveta. Sada će svoje fizičke kvalitete preneti na Stari kontinent i staviti ih u službu jednog od najboljih timova u Evropi.



tagovi

KK CSKA MoskvaKenet FaridDimitris Itudis

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara