Maro Joković (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Maro Joković (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Besplatna lekcija i školovanje: Dubrovčani na iskustvo odradili Partizan

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.11.22. | 19:14

Dominacija centara hrvatskog kluba, crno-beli bez rešenja za Gorana Grgurevića i Konstantinosa Kakarisa

Od davnina su Dubrovčani poznati kao vrsni trgovci, izvanredni pregovarači. Uvek morate biti na oprezu i spremni za “podvalu”. Partizan nije bio, mladi tim crno-belih nije se snašao u razmeni sa Jugom. Pokupili su Dubrovčani sve. Dali su crno-belima samo lažnu nadu i besplatnu lekciju iz namazanosti. Nekada je i to nešto, naročito za ekipe bez preteranog iskustva. 

I ove godine će Jug van Gruža odigrati najviše utakmica u Beogradu, takva mu je sudbina već dve godine. Svikao se na beogradske bazene, u kakvom god da su stanju. A, dom vaterpolista Partizana vapi za renoviranjem dug niz godina. Ostvarili su Dubrovčani prvu pobedu na drugom turniru Jadranske lige i napravili dobru uvertiru za duele sa Crvenom zvezdom i kragujevačkim Radničkim - 17:12.

Izabrane vesti

Fali Partizanu namazanosti i iskustva, ali i kilograma. Najveće probleme zadaju mu fizički moćne ekipe. Sa brzim plivačima izlazi na kraj, jer je i sam takva ekipa. Jug je miks i jednoga i drugoga, na kartu brzine protiv momaka Miloša Korolije nije mogao da zaigra, ali na sidraše jeste. Lako su Goran Grgurević i Konstantinos Kakaris uspevali sebi da izgrade pozicije, odvoje se i smeste loptu u mrežu Evgenija Kostrova. Partizanovi bekovi nisu mogli da ih zaustave. 

Načeli su sidraši hrvatskog velikana crno-bele, primorali su spoljnu liniju da pomaže bekovima, odvoji se od igrača koje treba da čuva i ostavi im prostor za šut. Isprva je prošao maestralan lob Lorena Fatovića, kapitena Juga, onda i mnogobrojni čisti udarci ostatka šuterske linije. Mogli su Marko Žuvela ili Maro Joković da biraju uglove - najiskusniji ih danas nije pogađao -  a Filip Kržić je trenutke nepažnje rivala koristio da se spusti na dva metra, napravi dodatnu pometnju i podeblja golgeterski učinak. 

Dubrovčani su imali i pet golova prednosti, “isterali” su iz igre Lovre Miloša, koji je u drugom periodu zaradio direktan crveni karton kada je skrivio peterac. Realizovao ga je Marko Žuvela i od tog trena krenuo je pad Juga. Zadovoljio se četvorostruki šampion Jadrana velikom razlikom, prestao je da igra i omogućio je crno-belima da se sa krilnih pozicija razmašu i raspucaju. Koristili su višak Zoran Božović, Petar Smiljević i Nikola Giga, upalili su alarm kod gostiju i primorali ih da se u ozbilje.

Shvatio je Jug da je vrag odneo šalu, da bi Partizan mogao da kreira dramu. Dotegli su izabranici Vjekoslava Kobešćaka odbranu, ponovo su dizali ruke visoko u bloku, počeli da grizu za svaku loptu i rešili utakmicu pre poslednje deonice. Vratili su se prvobitnoj taktici koja je davala rezultat, eksploatisali su fizičku nadmoć i gurali loptu na teškaše. Jug je dobio organizatora turnira praktično bez ikakvog golgeterskog doprinosa Mara Jokovića, a daleko od izdanja sa Evropskog prvenstvu u Splitu bili su Franko Lazić i Matijas Biljaka.

DRUGI TURNIR REGIONALNE LIGE:

GRUPA BEOGRAD

Petak

Jug - Partizan 17:12

19.30: Jadran HN - Crvena zvezda

21.00: Primorac - Radnički

Subota

18.00: Crvena zvezda - Primorac

19.30: Jadran HN - Partizan

21.00: Jug - Radnički

Nedelja

10.00: Primorac - Partizan

11.30: Radnički - Jadran HN

13.00: Crvena zvezda - Jug

GRUPA ZAGREB

Petak

Jadran ST - Šabac 11:6

18.30: Mornar - Mladost

20.00: Solaris - Novi Beograd

Subota

17.00: Mornar - Šabac

18.30: Mladost - Solaris

20.00: Jadran ST - Novi Beograd

Nedelja

10.00: Novi Beograd - Mornar

11.30: Mladost - Jadran ST

13.00: Solaris - Šabac



tagovi

Regionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK PartizanVK Jug

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara