Kakva drama u Minhenu: Armin Sinančević osvojio evropsko srebro!

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.08.22. | 22:09

Podvig sprskog bacača kugle na debitanskom nastupu na evropskim prvenstvima

Kakvo veče za Armina Sinančevića i srpsku atletiku! Naš bacač kugle svoj debitanski nastup na evropskim prvenstvima krunisao je srebrnom medaljom! On je u dramatičnoj borbi "izgubio" bitku sa hrvatskim atletičarem Filipom Mihaljevićem koji je slavio sa hicem 21,88, ostvarivši ga u četvrtoj seriji. Sinančević je bio drugi sa hicem 21,39, dok je treće mesto zauzeo Čeh Tomaš Stanek (21,26).

Drugi srpski predstavnik Asmir Kolašinac bio je osmi u finalu sa skorom 20,15.

Izabrane vesti

Bio je to pravi spektakl na Olimpijskom stadionu, s obzirom da su najbolji bacači konstatno popravljali skor. Ipak, posle svega viđenog, najviše je pokazao Mihaljević.

Armin je bio raspoložen od starta, bio je prvi već posle prve serije u kojoj je bacio kuglu 21,07 metara, ali je u drugoj prestupio. Sa druge strane Kolašinac je u prvoj seriji bacio 19,64, što je bilo dovoljno za sedmo mesto posle prvog kruga, dok je u drugoj bacio tek centimetar dalje. Bilo je jasno da iskusni as teško može do borbe za medalju.

Mihaljević i Tomaš su hicima 21,05 ozbiljno zapretili Sinančeviću u drugoj seriji i pokazali da nas očekuje ozbiljna neizvesnost za evrospko zlato. Armin je je ponovo zablistao u trećoj seriji, kada je dodatno poboljšao svoj plasman bacivši klubu 21 metar i 24 centimetra, ali je usledio furiozanm ogovor najvećih konkurenata.

Koliko je bio raspoložen Armin toliko je bio i Filip. Mihaljević je u trećoj seriji preuzeo prvo mesto sa skorom 21,27, dok je centimetar kraće kuglu bacio Tomaš Stanek.

Sinančević je u četvrtoj seriji bio ispod 21 metar (20,97), a nije pe proslavio ni Stanek koji je prestupio. To je omogućilo Mihaljeviću da bude potpuno rasterećen prilikom četvrtog bacanja, pa sa hicem 21,53 dodatno učvrstio na prvom mestu.

Ipak, to nije bilo sve od Armina. Novim najboljim hicom ove večeri Sinančević se u petoj seriji hicem 21,39 probio na drugo mesto i dodatno podgrejao atmosferu u samoj završnici takmičenja. Stanek je posustao u petoj seriji bacivši prvi put ispod 21 metra (20,62), dok je Mihaljević bacio solidnih 21,04.

Najbliži sjajnoj trojci bio je Italijan Nik Poncio. On je u petoj seriji imao hitac 20,98, što je bilo dovoljno za utešno četvrto mesto.

Kolašinac je razdaljinu od 20 metara prebacio u četvrtoj seriji, sa skorom 20,09, ali je to i dalje bilo predaleko od najvišeg plasmana, iako je u petoj seriji imao svoj novi najbolje bacanje 20,14, a potom u šestoj bio uspešniji za još jedan centimetar.

Pravu dramu videli smo u poslednja četiri bacanja. Poncio je obradovao konkurenciju sa hicem 20,66, pa je ostalo da najbolji večeras odlučuju u raspodeli medalja. Srebro je bilo u džepu posle bcanja Staneka Tomaša u šestoj seriji od 20,59. Sinačević bio silno motivisan i koncentrisan da napadne zlatnu medalju, bacio je odličan hitac 21,32, ali je to bilo nedovoljno za rušenje hrvatskog takmičara. Mihaljević je već tada mogao da slavi, a onda je potpuno rasterećen bacio najbolji hitac u ovoj sezoni.

FINALE U BACANJU KUGLE:

1. Filip Mihaljević (Hrvatska) - 21,88

2. Armin Sinančević (Srbija) - 21,39

3. Stanek Tomaš (Češka) - 21,26

4. Nik Poncio (Italija) - 20,98

5. Mihal Haratik (Poljska) - 20,90

6. Konard Bukovjecki (Poljska) - 20,74

7. Leonardo Fabri (Italija) - 20,72

8. Asmir Kolašinac (Srbija) - 20,15


tagovi

Armin SinančevićAsmir Kolašinacbacanje kugleatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara