Nemanja Živković (©Starsport)
Nemanja Živković (©Starsport)

Partizan ostao bez kapitena: Živković u AEK-u

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.22. | 16:06

Desno krilo crno-belih nastavlja karijeru u Atini

Posle srednjeg beka Đorđa Pisarića koji je otišao u austrijski Grac i golmana Andreja Čolovića, pojačanja Šamota, treći odlazak iz Partizana ovog leta. Doskorašnji kapiten crno-belih rukometaša, Nemanja Živković, naredne sezone igraće za vicešampiona Grčke, AEK iz Atine.

Dete kluba iz Humske nosilo je dres Partizana od 2012. do 2018. godine, a pre povratka u voljeni klub, branio je boje niškog Železničara i slovenačkog Sloven Gradeca.

Izabrane vesti

Nisam mnogo razmišljao kada sam dobio ponudu AEK-a. Srećan sam što sam deo tako velike porodice. To je korak više u mojoj karijeri i spreman sam za nove izazove. Kada sam pre nekoliko godina došao na odmor u Grčku, imao sam lepe uspomene. Sviđa mi se kao država, dok se poklapamo kao narodi, Srbi i Grci. Što se tiče adaptacije, mislim da u Atini neću imati problema, pošto sam iz Beograda, jednako velikog grada. Moj lični cilj, a siguran sam i mojih saigrača, je da ostvarimo što više pobeda i osvojimo trofeje. Nadam se da ću se odmah prilagoditi željama trenera i imati veliko učešće u timu koji će osvajati titule. AEK je ogroman tim, sa sjajnom istorijom i sjajnim navijačima. Nešto što mi je veoma važno. Daću svu svoju energiju za ove divne navijače. Idemo AEK”, rekao je Živković za aek24hours.org.

Prošle sezone titulu u Grčkoj je osvojio Olimpijakos.

Partizan je poslednje dve godine bio vicešampion, najveća pretnja po dominantnu Vojvodinu. Finansijska situacija u Humskoj je godinama veoma loša. Prošle sezone je bilo malo bolje, ali očigledno da će crno-beli u budućnosti morati da se oslone na mlađe snage. Crno-beli će predstavljati Srbiju u EHF kupu, najslabijem evropskom takmičenju u kojem će igrati i Vojvodina, pančevački Dinamo i kragujevački Radnički.

OVDE pročitajte bilans dosadašnjeg rukometnog prelaznog roka u Srbiji.


tagovi

ARKUS ligaNemanja ŽivkovićRK PartizanRukometni transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara