Filip Radojević (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Filip Radojević (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Partizan se ugasio u drugom poluvremenu: Jadran iskoristio žute minute crno-belih

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.11.21. | 12:53

Novljani i Parni valjak odigrali najtvrđi meč na turniru u Beogradu - 7:6

Gazio je Partizan ka trećem trijumfu i utopio se u moru grešaka. Drugo poluvreme bilo je pokazatelj da crno-beli imaju još dosta da rade kako bi eliminisali greške i bili spremni za nadmetanje sa top ekipama. Jadran je došao u Beograd kao nepoznanica i pokazao da je uprkos promenama u igračkom kadru spreman da skida skalpove. Tim iz Herceg Novog nije moćan kao prethodnih sezona, ali je sposoban da kazni žute minute rivala i udeli glavni favoritima za Plasman na Fajnal-for besplatnu lekciju - 7:6 (1:3, 2:1, 3:2, 1:0).

Funkcionisao je izvanredno šut Partizana sa distance u prvom poluvremenu, naročito sa centralne pozicije. Nisu se libili vaterpolisti Partizana da potegnu iz daleka, kad god im se ukazivala prilika - to su i radili. Kasnili su igrači Jadrana da izađu na šuteve Stefana Mitrovića, Milana Aleksića i Filipa Radojevića

Izabrane vesti

Previše prostora i vremena dobiji su šuteri Partizana, ali isto tako izabranici Miloša Korolije bili su poput rivala rezervisaniji u odbrani. Moguće da je podsvest uradila svoje, jer crno-bele kroz koji čas očekuje duel sa još jednim crnogorskim timom - Budvom. Manjak prisebnosti vaterpolista Jadrana u situacijama sa igračem manje koštala je skupo tim iz Herceg Novog.

Kada su Aleksa Nešić ili Petar Jakšić dobijali isključenja i odlazili u ćošak na hlađenje, a Partizan ostajao sa petoricom u bazenu, kestenje iz vatre vadio je Dimitrije Rističević. Imao je nekoliko fenomenalnih intervencija zbog kojih je dobio ovacije sa tribina.

Milan Aleksić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Milan Aleksić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Ali, loša igra u fazi odbrane nije sve vreme mogla da prolazi nekažnjeno. Partizanova minimalna prednost anulirana je u smiraj trećeg perioda. Milan Aleksić odapeo je sa centralne pozicije sredinom treće četvrtine i pogodio. Dočekao je posle toga Jadran svojih pet minuta, zapali su crno-beli u minus fazu... Marko Petković je imao odgovor na Aleksićevu bombu - uzvratio je istom merom. A Martin Gardašević je prelepim lobom sa krila prevario Dimitrija Rističevića.

Dobio je Partizan peterac na pet minuta do kraja, Stefan Mitrović nije ga iskoristio. Pročitao je Darko Đurović igrača Partizana, skinuo mu je šut i raširio krila Jadranu. Već u idućem napadu je Dimitrije Obradović iz igrača više zatresao mrežu crno-belih i doneo Jadranu prvu prednost.

Partizan se nije oporavio. Četvrtinu i po crno-beli su bili bez postignutog gola, Jadran je propustio priliku da dokrajči rivala, ali je Darko Đurović začarao mrežu, pa se gol Dimitrija Obradovića ispostavio kao odlučujući.

Jadran su do pobede vodili Martin Gardašević i Marko Petković sa dva gola, dok je u Partizanu samo Stefan Mitrović postigao više od jednog gola.

PRVI TURNIR REGIONALNE LIGE 2021/2022

GRAD - BEOGRAD (bazen 11. april) 

Subota 

Jug Dubrovnik - Budva 11:9

Partizan - Jadran Herceg Novi 6:7

13.40: Šabac - Mladost Zagreb

17.00: Jadran Herceg Novi - Šabac

18.50: Budva - Partizan

20.40: Novi Beograd - Jug Dubrovnik

GRAD - SPLIT (bazen Poljud) 

Subota 

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda 13:8

17.00: Primorac - Solaris

18.50: Radnički Kragujevac - Mornar Split

20.40: Crvena zvezda - Jadran Split 


tagovi

VK PartizanVK Jadran Herceg NoviRegionalna vaterpolo ligaMilan AleksićStefan MitrovićMiloš Korolija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara