Rožer Taulj (©Reuters)
Rožer Taulj (©Reuters)

Barseloneta pravi tim za napad na Ligu šampiona, kompletiran zlatni centarski tandem

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.08.22. | 04:18

U klub se vratio Rožer Taulj, prvak sveta sa Španijom

Nema Alvara Granadosa - nema problema! Može Barseloneta da napadne Ligu šampiona i bez najboljeg strelca elitnog takmičenja iz prošle sezone. 

Ostao je hrvatski strateg Elvis Fatović bez udarne napadačke poluge, Alvaro Granados prihvatio je ponudu Novog Beograda i preselio se u srpsku prestonicu. Izgubila je Barseloneta vrsnog strelca, penzionisao se i legendarni golman Danijel Lopez Pinedo po završetku Fajnal-ejta Lige šampiona u Beogradu, ali katalonski klub će i pored velikih gubitaka biti u najužem krugu kandidata za evrotitulu. 

Izabrane vesti

Barseloneta je početkom avgusta završila dva kapitalca. Posle dve godine provedene u gradskom rivalu Barseloni vratio se centar Rožer Taulj. Katalonci su angažovanjem Taulja kompletirali zlatni centarski tandem reprezentacije Španije. Ponovo će Migel de Toro i Rožer Taulj čuvati jedan drugome leđa i biti moćno oružje Barselonete, baš kao što su bili i Crvene furije na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, ali i prethodnih godina, 

Ovajdili su se Španci od planskog rada u minuloj deceniji, popeli su se na svetski tron posle dve decenije i kusur, Barseloneta je osvojila Ligu šampiona, a reprezentacija dobila skladnu celinu na duže staze. Danijela Lopeza Pineda više nema u bazenu, ali je odmah po penzionisanju dobio dostojnog naslednika - Unaja Agirea. U novoj sezoni Agire će biti “jedinica” španskog šampiona i najveće pojačanje iz sopstvenih redova, a katalonski klub je, pored Rožera Taulja, ovoga leta potpisao još dva igrača. 

Australijski čuvar mreže Nik Porter biće rezerva Unaju Agireu, najboljem golmanu Svetskog prvenstva održanog u glavnom gradu Mađarske, dok se od crnogorskog šutera Dušana Matkovića očekuje da delimično nadoknadi odlazak Alvara Granadosa i dodatno se razvije u idućim godinama. 

Barselonetu su uz Granadosa i Pineda napustili Oskar Asensio, Albert Ponferada i Džo Brus, čije uloge su bile epizodne. Okosnica je sačuvana i lopta će ići u ruke Alberta Munariza Egane, koji je dobar deo minule sezone propustio zbog povrede, kao i iskusnog Felipea Peronea. Ostali su i Mark Larumbe, Martin Famera, Alehandro Bustos, Luk Paviljar, te pomenuti sidraš Migel de Toro, a neće biti iznenađenje ukoliko Barseloneta do starta nove sezone najvećim rivalima u domaćim okvirima, Barseloni i Sabadelju, pokupi još nekog reprezentativca.



tagovi

VK BarselonetaDušan MatkovićRožer TauljLiga šampiona u vaterpoluVaterpolo transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara