Aleksa Ukropina i Luka Pljevančić (©Starsport)
Aleksa Ukropina i Luka Pljevančić (©Starsport)

Da i Šabac vidi Ligu šampiona: Rus nije odbranio tvrđavu na Savi, Radnički sa Novim Beogradom za prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 19:49

Kragujevčani dobili ekipu Nemanje Ličanina i sačuvali savršen učinak pred duel sa šampionom Jadrana - 9:6

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Šapca) 

Kako je bilo projektovano i očekivano: Novi Beograd i kragujevački Radnički će sutra u gradu na Savi odlučivati o prvom mestu! Potencijalno bi dubrovački Jug na poslednjem od četiri turnira mogao da preuzme lidersku poziciju i završni turnir odvede u Dalmaciju, ali do četvrte stanice jedan od dva srpska učesnika Lige šampiona kampovaće na vrhu Jadranske lige. 

Izabrane vesti

Obeležili su kragujevački i novobeogradski klub prethodna dva izdanja regionalnog takmičenja, doneli su Srbiji prve titule i preuzeli primat na Jadranu od Hrvata. Posle šest kola jedini su neporaženi. Radnički u stopu prati šampiona, nije mu dozvolio da se odvojio pre direktnog obračuna. Drugog ovosezonskog. Kragujevčani su skrojili četvrti put Šapčanima i raspucali se pred sutrašnji derbi - 9:6.

Konstantno je rotirao Uroš Stevanović, nije želeo da gleda prazan hod, već da održi tonus čitavoj ekipi i dobije što više raspoloženih igrača za duel sa Novim Beogradom. Nedovoljno agresivno su Šapčani izlazili na spoljnu liniju rivala, dobijali su šuteri vicešampiona Srbije ekstra sekunde da se nameste, rotiraju torzo i odaberu adekvatan položaj za šut. I što je još važnije - pogode. 

Šabac je omogućio crnogorskom reprezentativcu Aleksi Ukropini i Nikoli Lukiću da dobro uđu u meč, a kada do toga dođe - teško ih je zaustaviti. Više puta su se u to uverili i pretendenti na tron, ali i pojedini učesnici Lige šampiona. U većem delu utakmice besprekorno je funkcionisao napad Kragujevčana, koristili su šanse krila i bekovi. Ređali su se pogodci Miloša Ćuka, mogućeg povratnika u reprezentaciju Srbije, Marka Radulovića, Stefana Brankovića... 

Radničkom je najviše poteškoća zadavao ruski vaterpolista Timur Šaihutdinov. Podesio je nišanske sprave i zapravo bio jedina pretnja, iako je Kristijan Šulc pogotkom sa distance otvorio utakmicu. Odsečen je posle toga, a napad Šapca trpeo je i zbog izostanka Ognjena Stojanovića. Nije Nemanja Ličanin mogao da račna na srpskog reprezentativca i najboljeg igrača. 

Sa druge strane, nedostajao je Radničkom prvi čuvar mreže - Lazar Dobožanov. Golman sa najviše odbrana u Jadranskoj ligi do šestog kola nije se našao u protokolu, zamenio ga je Stefan Todorovski, i poput Stefana Živojinovića iz Šapca, imao nekoliko izvrsnih intervencija. Međutim, "jedinica" domaćeg tima u finišu nije uspela da zaustavi Miloša Ćuka kada su šabački Delfini preko Andreja Baraća i Kristijana Šulca prišli. Prekratio je iskusni šuter muke Kragujevčanima.

RASPORED TREĆEG TURNIRA JADRANSKE LIGE: 

GRUPA ŠABAC 

Četvrtak

Novi Beograd - Partizan 14:8

Radnički - Šabac 9:6

Crvena zvezda - Mladost 10:10

Petak

17.00: Partizan - Mladost

18.45: Crvena zvezda - Šabac

20.30: Novi Beograd - Radnički

Subota

09.45: Crvena zvezda - Novi Beograd

11.30: Mladost - Radnički

13.15: Partizan - Šabac 

GRUPA ŠIBENIK 

Četvrtak

Jug - Mornar 17:5

Jadran ST - Jadran HN 15:11

Solaris - Primorac 13:9

Petak

17.15: Mornar - Primorac

19.00: Jadran HN - Solaris

20.45: Jug - Jadran ST

Subota

10.00: Jug - Solaris

11.45: Jadran ST - Primorac

13.30: Jadran HN - Mornar



tagovi

Regionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK ŠabacVK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara