Navijači Vardara u šoku (©AFP)
Navijači Vardara u šoku (©AFP)

EHF zbog dugova isključuje Vardar iz Lige šampiona? Potopu evropskog prvaka nadaju se Hrvati i Slovenci

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.06.22. | 10:09

Dvostruki šampion u velikom problemu

Najtrofejniji makedonski klub Vardar možda neće igrati u novoj sezoni u Ligi šampiona jer je Evropska kuća rukometa (EHF) zapretila da će ga isključiti zbog dugova.

Kako je saopšteno iz Makedonije, EHF je već pokrenuo postupak protiv Vardara, a uskoro će i zvanično biti objavljen. Reč je o dugovanjima prema igračima iz vremena kada je tim bio šampion Evrope, a još nisu isplaćena.

Izabrane vesti

Vardar je počeo da sastavlja tim za sledeću sezonu, a čeka se i ugovor sa trenerom Dejvidom Dejvisom Kamarom. Ali, ako EHF potvrdi odluku i makedonski rukometni brend dobije sankcije, onda će biti prilično teško dovesti još kvalitetnija imena jer je svima prioritet Evropa.

Vardar je u poslednjih pet godina tri puta igrao na završnom F4 turniru u Kelnu i dva puta se popeo na vrh. Šampion iz 2017. i 2019. godine imao je slične probleme prošle godine zbog finansija sa EHF-om, ali je uz garanciju od milion evra učestvovao u eliti.

Ekipe koje čekaju u redu za ulazak u grupnu fazu sa „vajld kardom” radovaće se eventualnom isključenju Vardara iz elitnog društva. Konkurencija je velika, a takvo mesto u Ligu šampiona sa Balkana čekaju Celje iz Slovenije i PPD Zagreb iz Hrvatske.

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

RK VardarEHF

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara