Igrači Bolonje u zanosu (©Reuters)
Igrači Bolonje u zanosu (©Reuters)

Žurka u Milanu, Bolonja skida Juve s trećeg mesta, Roma ima problem u Napulju

Vreme čitanja: 5min | ned. 28.04.24. | 10:25

Šampionsko slavlje Intera, Udineze u borbi za opstanak...

Inter je u ponedeljak krunisan u prvaka Italije i jedno je izvesno - u Milanu ove nedelje sledi šampionsko slavlje protiv Torina. Zanimljiva utakmica će se odigrati u Napulju, gde domaći tim treba da ugrabi uspešan rezultat da bi se izborio za plasman na evropsku scenu. Ujedno, Bolonja se bori za Ligu šampiona, a njen rival Udineze grebe za opstanak...

Nerazuri su završili posao, ali do kraja Serije A ima još pet kola. Hoće li biti šampionskog mamurluka ili će Inter da produži niz neporaženosti protiv Torina? Pobeda u ponedeljak u Derbiju dela Madonina donela je plavo-crnoj strani Milana 20. titulu u istoriji. Inter je do skudeta došao zasluženo, a posle sukoba s Bikovima slavlje će biti u punom jeku.

Izabrane vesti

Inter će želeti da bude pobednički raspoložen.

"Bio je to dug put za mene i moj tim. Pokušavate da napredujete svakog dana. Kada se setim debija u Ligi šampiona i utakmica protiv Real Madrida i Liverpula, koji su te sezone igrali zajedno u finalu. Već tada sam video obećavajuće znake i bio sam siguran da možemo da gradimo ekipu na tome i da možemo da dođemo do šest trofeja", rekao je Simone Inzagi.

12.30: (1,55) Inter (4,00) Torino (6,50)

Uprkos nedavnoj osvojenoj tituli, Nerazuri ne nameravaju da otaljavaju posao na kraju sezone već žele da obraduju svoje navijače. Ukupno mogu da produže svoj niz bez poraza na 28 utakmica.

Novi šampion će se suočiti sa Torinom, koji još može da stigne do mesta u Evropi. Granata sa distance prati finiš i zaostaje osam bodova od Atalante, ali i dalje postoji teoretska šansa. Međutim, Torino mora da poboljša svoju produktivnost pošto je u poslednja tri kola bez slavlja. I dok je meč sa Juventusom završen nerešno bio uspešan, remi sa Frozinoneom više je bio poraz. Jurićev tim nije dobio tri meča zaredom i pokušaće to da promeni na San Siru, iako nije favorit.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

Nerazuri imaju bolji međusobni bilans sa Granatom i već su uspeli da pobede u oktobarskom meču na protivničkom terenu rezultatom 3:0. Torino je proslavio poslednju pobedu nad Interom 2019. godine.

Simone Inzagi će verovatno odmoriti neke igrače, ali sigurno ne može da računa na povređenog štopera Ačerbija i krilnog igrača Damfrisa, koji ima kartone. Ni gosti iz Torina nisu kompletni, a Šurs, Điđi, Ginetis i Lineti se neće pojaviti na San Siru. Na golu je zakucan Vanja Milinković Savić, a u veznom redu Ivan Ilić, dok preostali srpski internacionalac Uroš Kabić čeka svoju šansu.

18.00: (2,00) Napoli (3,60) Roma (4,10)

U nedelju uveče istovremeno će se odigrati dva duela, što bi moglo mnogo da kaže ko će na kraju videti Ligu šampiona. Atalanta i Roma konkurišu za poslednje peto mesto, a Vučica se suočava sa nesrazmerno težim protivnikom jer ide u Napulj, dok Boginja dočekuje Empoli.

Gostovanje pod Vezuvom retko je Romi donosilo tri boda. Vučica je poslednji put slavila na strani kod Partenopeja u martu 2018. godine i od tada su mečevi na stadionu koji nosi ime jednog od najboljih fudbalera u istoriji Dijega Armanda Maradone prilično jednostrani.

U svakom slučaju, istina je da ovogodišnji Napoli samo izdaleka liči na suverenu mašinu za uspeh od prošle godine. A ni promena na mestu trenera nije joj mnogo pomogla, iako su navijači verovatno mnogo očekivali od angažovanja trenera Frančeska Kalcone.

Činjenica je da je Napoli sticajem različitih okolnosti sa pozicije lidera i osvajača poslednjeg skudeta došao do osmog mesta. Devet bodova ga deli od Rome, trenutno petoplasirnog tima. Dakle, izgleda da će verovatno ostati bez Lige šampiona. Kalconin sastav možda pokazuje znake poboljšanja u odnosu na vreme kada je trener bio Valter Macari, ali uz dužno poštovanje prema njegovoj uspešnoj prošlosti, nije bilo tako teško.

Partenopeji su u poslednjih šest kola uspeli da remiziraju sa Interom, što se naravno može smatrati uspehom, ali su u njima dobili samo jednu utakmicu. Posle iznenadnog remija sa Frozinoneom, Napoli je morao da se navikne na još veći šok kada je u prošlom kolu poražen od Empolija. Drugi put u četiri kola, Napoli je ostao praznih ruku, a napad koji ga je krasio prošle sezone je nestao. Napoli je postigao samo 50 golova, što je peti najbolji učinak u takmičenju.

Protiv Rome samo su defanzivac Olivera i vezista Zjelinski van igre. S druge strane, Danijele De Rosi se nosi sa težom situacijom. Kris Smoling nije završio susret sa Udinezeom, a nedostaje i napadač Romelu Lukaku.

Posle plasmana u polufinale Lige Evrope i eliminacije Milana, vidno umorna Roma je izgubila od Bolonje sa 3:1 i sada joj je u opasnosti plasman u evropsku elitu. Ipak, slavlje nad Udinezeom je popravilo raspoloženje, mada kroz četiri dana sledi sukob sa Leverkuzenom.

15.00: (1,60) Bolonja (3,70) Udineze (6,25)

Bolonja je u situaciji da skine Juventus s treće pozicije u Seriji A, ali treba da pobedi nepredvidivi Udineze. Zebre su pod pritiskom jer se pet rundi pre kraja sezone suočavaju sa ispadanjem. Nijedna strana ne može da priušti da okleva u ovom trenutku. Bolonji preti Roma, dok je Udineze u ozbiljnoj opasnosti da ispadne u Seriju B. Čak je remi skoro pa poraz za oba tima.

San ekipe sa Dalare o učešću u najjačem kontinentalnom takmičenju je pred javom. Rosoblu je na četvrtom mestu i uživaju u prednosti od četiri boda ispred Vučice, a sedam ispred šestoplasiranog Lacija.

Igrači Tijaga Mote su u situaciji da napadnu treće mesto, jer su na tri poena od Stare dame, uz duel zaostatka. Direktni obračuni sa crno-belima završeni su 1:1, a bolju gol-razliku ima Bolonja, pa je u mogućnosti da dodatno napravi džumbus u gornjem domu. U svakom slučaju, forma joj je obećavajuća i ako je zadrži do kraja sezone, uspeh je zagarantovan. Rosoblu je trenutno u nizu od pet utakmica bez poraza.

Udineze će posetiti stadion Renato Dal'Ara, sa ciljem da se iskobelja iz zone ispadanja. Ali, Zebre ne deluju dobro, i nisu pobedile od 11. marta. Ceh za slaba izdanja ekipe u kojoj se ističe Lazar Samardžić platio je trener Gabrijele Čofi, a njegov naslednik je postao bivši proslavljeni italijanski štoper Fabio Kanavaro.

-------------------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------------

SERIJA A – 34. KOLO

Petak

Frozinone - Salernitana 3:0 (2:0)

/Soule 10, Brešanini 25, Zortea 85/

Subota

Leče - Monca 1:1 (0:1)

/Krstović 90+2 . Pesina 90+7 penal/

Juventus - Milan 0:0

Lacio - Verona 1:0 (0:0)

/Zakanji 72/

Nedelja

12.30: (1,55) Inter (4,00) Torino (6,50)

15.00: (1,60) Bolonja (3,70) Udineze (6,25)

18.00: (1,45) Atalanta (4,70) Empoli (8,00)

18.00: (2,00) Napoli (3,60) Roma (4,10)

20.45: (1,75) Fjorentina (3,70) Sasuolo (5,40)

Ponedeljak

20.45: (2,30) Đenova (3,30) Kaljari (3,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AInterTorinoVanja Milinković SavićIvan IlićNapoliRomaBolonjaUdinezeLazar Samardžić

Obaveštavaj me

Inter
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara