Odbojkašice Srbije (©CEV)
Odbojkašice Srbije (©CEV)

Evropsko prvenstvo 2026. u Švedskoj, Češkoj, Azerbejdžanu i Turskoj

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.03.24. | 17:22

Još nije poznato gde će igrati odbojkašice Srbije

Sve četiri zemlje koje će organizovati Evropsko prvenstvo za odbojkašice 2026. godine su poznate. Tu čast su dobile Turska, Švedska, Češka i Azerbejdžan.

U svakoj od te četiri države bi trebalo da se odigra po jedna grupa - koja će brojati šest reprezentacija - ukupno je 24 učesnika.

Izabrane vesti

Evropska odbojkaška federacija je u poslednjih nekoliko meseci objavljivala jednog po jednog organizatora - početkom decembra potvrđeno je da će jedna grupa biti u Češkoj, prošle nedelje je objavljeno da je na tom spisku i Švedska, a sada im se pridružio i Azerbejdžan.

Još ranije je Turska odbojkaška federacija objavila da je ona jedan od organizatora i to glavni jer bi završnica trebalo da se odigra u Ankari.

Našim odbojkašicama je baš taj grad ostao u lepom sećanju jer je Srbija 2019. pred 13.000 ljudi osvojila evropsko zlato.

Sigurno da će sa najvećim ambicijama srpski nacionalni tim dočekati i Evropsko prvenstvo 2026. godine. Podsetimo, na poslednjem kontinentalnom prvenstvu Srpkinje su bile srebrne posle poraza od Turske u Briselu 2023. godine.



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara