Katarina Lazović (©MN Press)
Katarina Lazović (©MN Press)

Lazovićeva: Kao što dođe niz pobeda, tako se nekad naređaju i porazi... Ne treba da spuštamo glave

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 16:22

"Mislila sam da ćemo se podići posle utakmice sa Turskom. Stvarno je bila dobra atmosfera među nama...", rekla je srpska reprezentativka

Unela je Katarina Lazović pravu energiju u srpski tim, ušla je veoma raspoložena sa klupe, a bila je i prilično motivisana jer dobro poznaje Poljakinje zbog igranja dve godine u Lođu.

Zabeležila je osam poena iz devet napada - imala je neverovatne procente - 89 odsto, dodala je devet uspešnih prijema, pogrešila samo jedan servis... Ali nažalost, njeno izdanje nije bilo dovoljno ni za uzimanje trećeg seta.

Izabrane vesti

Poljska je zabeležila maksimalnu pobedu - ukupno četvrti trijumf na četiri meča Lige nacija. Srbija ima tri poraza i nalazi se pri dnu tabele...

"Mnogo mi je žao što smo izgubile. Mislila sam da ćemo se podići posle utakmice sa Turskom. Stvarno je bila mnogo dobra atmosfera i među nama, a i sa trenerom i stručnim štabom. Baš smo pred ovaj meč bile pozitivne. Ali, jednostavno kao što nekad dođe niz pobeda, tako se nekad naređaju i porazi. Ne treba da spuštamo glave, već samo da budemo pozitivne", rekla je posle duela sa Poljskom Katarina Lazović.

Iako su tri meča izgubljena, nije sve tako crno...

"Svi oko nas vide da igramo lepu odbojku, da znamo da igramo... Samo treba neke stvari da se nameste, a možda i da imamo malo sreće nekad".

Naredni protivnik - poslednji na prvom turniru u Antaliji je selekcija Kanade u nedelju od 16 časova.

"Oni isto nisu loša ekipa. Nemaju šta da izgube i onda bez pritiska igraju skroz. Nama će mnogo značiti ako sutra pobedimo. Stvarno mislim da ćemo... Ne mislim, nego znam da ćemo dati sve od sebe, jer mi kao tim to zaslužujemo. Ceo tim sa stručnim štabom... Mislim da će biti sve u redu", sigurna je Katarina Lazović.

Jedna od svetlih tački u reprezentaciji Srbije bila je i mlada Aleksandra Uzelac. Bila je jedina dvocifrena u srpskom timu i ponovo je pokazala da zaslužuje šansu.

"Čestitala bih ekipi Poljske na sjajnoj utakmici. Žao mi je što smo izgubile treći meč za redom. Skoro u svim elementima su bile bolje od nas. Kao da nam fali to nešto, pa da krenemo da igramo kako seniorke inače igraju. Nadam se da ćemo na narednom meču prelomiti na našu stranu u tim nekim odlučujućim trenucima. Imali smo mnogo šansi da izvučemo set, ali falilo nam je malo", podvukla je Aleksandra Uzelac.



tagovi

Katarina Lazovićženska odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara