""
""

Mali Japanac dere redom! Ima 13 godina i igra četvrtfinale Svetskog prvenstva (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.06.17. | 19:18

Neverovatne partije juniorsko prvaka sveta protiv znatno stariji rivala. Smeši mu se i medalja

Japan ima stonotenisko čudo od deteta. Bukvalno. U pitanju je Tomokazu Harimoto koji ima samo 13 godina, a već se plasirao u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Dizeldorfu. Neverovatno, ali istinito.

Izabrane vesti

Mladi Japanac je u meču osmine finala savladao 33-godišnjeg slovačkog reprezentativca Ljubomira Pišteja. Inače, Harimoto je aktuelno juniorski prvak sveta, a pre Pišteja eliminisao je sa SP zemljaka Juna Mizutanija koji je prošle godine osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Harimoto trenutno zauzima 69. mesto na rang listi Svetske stonoteniske federacije. Inače oba pomenuta rivala je savladao ubedljivo sa 4:1 i sada mirno čeka protivnika u polufinalu.

Takođe, važno je napomenuti da su stručnjaci svojevremeno za Mizutanija rekli da je najbolji stonoteniser van granica Kine.

Onda nije ni čudo što je Harimoto pre nekoliko dana novinarima rekao da očekuje da na Olimpijskim igrama u Tokiju osvoji zlatnu medalju.

Protivnik Harimota u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Dizeldorfu biće bolji iz kineskog derbija u kojem se sastaju Gajuan Lin i Sin Su. U svakom slučaju, ako stigne među četiri najbolja već sada, Harimoto će postati junak godine u Japanu, a već sada dobija ozbiljan prostor u medijima te azijske zemlje.

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

Japanstoni tenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara