Gavril Subotić (©MN Press)
Gavril Subotić (©MN Press)

Ne pomažu ni Delije i huk sa tribina: Radnički skinuo krunu Zvezdi i zakazao obračun sa Novim Beogradom

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.12.21. | 20:26

Kragujevčani i na trećem frontru nadigrali crveno-bele

Kragujevački Radnički postao je nerešiva enigma za Crvenu zvezdu. Naplatio je sve dugove za poraz u prošlogodišnjem finalu Kupa Srbije sa tri vezane pobede protiv crveno-belih, i to na tri različita fronta. Posle prvenstva Srbije i Jadranske lige, bili su Kragujevčani kobni po Beograđane i u Kupu Srbije - 9:8 (3:1, 3:2, 2:2, 1:3).

Prepoznali su navijači Crvene zvezde trenutak, došli su na bazen da pruže podršku poljuljanom osvajaču kupa, koji je zapao u rezultatsku krizu i nije dobio niti jedan derbi meč u tekućoj sezoni. Imali su vaterpolisti Zvezde podršku na kakvu su mogli da računaju samo protiv Savone, ali ni to nije bilo dovoljno da izbegnu novi poraz od kragujevačkog Radničkog. Uveli su meč u neizvesnu završnicu, vratili su se iz mrtvih... Za preoktret nisu smogli snage. Na pragu velikog povratka bila je Zvezda, ali su Kragujevčani blokirali šut Bogdana Đurđića u poslednjim sekundama i pobegli od novih peteraca protiv Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Koliko Partizanu ne leži Novi Beograd, toliko crveno-belima ne leži šampion Srbije i Jadrana. Kragujevčani su postali streptomicin za momke Aleksandra Filipovića. Na tri fronta je Radnički nadigrao Beograđane, a crveno-bele je najviše zaboleo poraz u Kupu Srbije. Ostala je Zvezda bez krune, predala je tron u polufinalu, a sutra od 19.00 biće poznato hoće li ustoličen biti Radnički, dvostruki osvajač, ili će Novi Beograd osvojiti prvi trofej.

Dva dijametralno suprotna poluvremena odigrala je Zvezda. Drugo fantasticno, prvo za zaborav. Imaju crveno-beli za cime da žale, stali su nadomak povratka.

Otvorila je Zvezda meč golom iz kontre i dodatno raspalila atmosferu na bazenu. Asistencija Marka Radovića i mat Bogdana Đurđića. Nisu crveno-beli apsolutno ništa mogli iz pozicionog napada, a ni okvir gola nije im bio saveznik. U nekoliko navrata tresli su se prečka i stativa posle šuteva Đurđića i Dušana Markovića. Mučio se Radnički na početku, ali je posle pogotka Alekse Ukropine  i otključavanja Miševićevog gola ubrzao u napadu i pojačao intenzitet igre u odbrani.

Nije imala Zvezda kapacitet da se suprotstavi Kragujevčanima, a golovi Radničkog nizali su se kao na pokretnoj traci. Miloš Ćuk je doneo preokret Šumadincima iz peterca, ali mu je nešto kasnije Vladimir Mišović skinuo drugi šut. Održavala se Zvezda u igri zahvaljujući odbranama najboljeg golmana na Svetskom prvenstvu za juniore, ali se i on vremenom utopio u sivilo.

Marko Radulović je sa dve strele doveo Radnički u komfornu situaciju, a veliki nalet šampiona Srbije i regiona zaustavio je Gavril Subotić iz peterca. Stegnutost je iščezla kod vaterpolista Radničkog, razmahali su se gotovo svi, a od krucijalnog značaja bile su odbrane Lazara Dobožanova kojima je ubijao svaki momentum Crvene zvezde.

Crveno-belima nije polazilo za rukom da svežu nekoliko dobrih napada, posle golova Ivana Basare i Veljka Tankosića redovno bi stizala kazna za pukotine koje su se pojavljivale u odbrani. Rasnički je novim golom Alekse Ukropine stigao do velikih “plus četiri”, koje je klizao nadole Gavril Subotić realizacijom peterca. Koliko su Kragujevčani agresivno igrali u fazi odbrane, po cenu isključenja, govori i podatak da su skrivili tri peterca.

Pojačala je Zvezda u kvartalu odluke, osetila je da može da učini meč neizvednijim i da nije sve izgubljeno. Vratio je Veljko Tankosić, heroj prošlogodišnjeg finala Kupa, veru crveno-belima u preokret i trijumf. Postigao je Tankosić dva izuzetno bitna gola u završnici, doveo je crveno-bele na gol zaostatka i zakuvao situaciju u bazenu. Imala je Zvezda i šut za peterce, kojima je upravo protiv Radničkog uzela Kup minule sezone, ali su Kragujevčani blokirali udarac Đurđića.

F4 KUPA SRBIJE

Polufinale

Partizan - Novi Beograd 5:8

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda 9:8

Utorak, 19.00 - Finale



tagovi

VK Crvena zvezdaVK RadničkiKup Srbije u vaterpoluvaterpolo Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara