Ivica Jevtić (©MN Press)
Ivica Jevtić (©MN Press)

Obračun neporaženih u Subotici: Mladi radnik izlazi na megdan Spartaku, Murad Kan protiv Andrija Tupčija

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.10.22. | 10:39

Ova dva tima otvaraju treće kolo u Superligi Srbije za odbojkaše

Na najbolji mogući način su otvorili tekuću sezonu, a večeras će jedan tim morati da se pomiri sa porazom. Spartak i Mladi radnik imaju identičan učinak do sada - pobedu u osmini finala Kupa, pa onda dva trijumfa u domaćem prvenstvu. U Superligi Srbije su jedini klubovi uz Zvezdu koji su neporaženi.

Njihov međusobni obračun zakazak je večeras za 19 časova u Subotici. Ovom utakmicom će biti otvoreno 3. kolo domaćeg šampionata, a preostali dueli su na programu u subotu i nedelju.

Izabrane vesti

Iza Spartaka je odlična sezona, koja je krunisana plasmanom u finale plej-ofa. Nisu uspeli Subotičani da podignu trofej, ali su pokazali da mogu ravnopravno da se nose i sa najboljima. Veoma dobro su započeli i novu takmičarsku godinu... U osmini finala Kupa Srbije su pobedili maksimalnim rezultatom Takovo iz Gornjeg Milanovca, a u prvenstvu su slavili posle pet setova protiv Radničkog iz Kragujevca, pa još jednom savladali protivnika iz Gornjeg Milanovca. Predvodio ih je Murad Kan - koji je u prvom kolu postigao 27 poena, a u drugom 25.

Mladi radnik je u Kupu trijumfovao protiv Mladenovca (3:1), a u domaćem šampionatu je upisao pobedničke recke na mečevima sa Jedinstvom iz Stare Pazove i kraljevačkom Ribnicom. Kao glavna karika do sada se izdvojio korektor iz Ukrajine Tupči Andrij - protiv Jedinstva je upisao 21 poen, a Ribnicu je počastio sa 25.

Prošle sezone su Spartak i Mladi radnik imali dva međusobna obračuna u Superligi. Oba puta je slavio Spartak istim rezultatom - 3:1. Poslednja tri okršaja su pripala Subotičanima, a pre toga su tri puta pobeđivali Požarevljani.

Biće zanimljivo večeras videti duel Murada Kana i Andrija Tupčija - dva dominantna korektora.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE - TREĆE KOLO

Petak

19.00: Spartak Subotica - Mladi radnik Požarevac

Subota

17.00: Vojvodina - Takovo Gornji Milanovac

19.00: Karađorđe Topola - Partizan

19.00: Ribnica - Jedinstvo

20.00: Novi Sad - Spartak Ljig

Nedelja

18.00: Crvena zvezda - Radnički Kragujevac



tagovi

Superliga Srbije u odbojciSpartak SuboticaOK Mladi Radnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara