Terzić pred titulom, Tijana nema s kim da napadne

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.05.23. | 21:00

Posle pet setova borbe Fenerbahče poveo 2-0 u finalnoj seriji

Izgubio je finale Kupa Turske, na neverovatan način ostao bez finala Lige šampiona, ali Zoran Terzić bi ipak mogao da se od klupe Fenerbahčea oprosti peharom.

Srpski stručnjak je Fener doveo na prag titule odbojkaškog prvaka Turske u ženskoj konkurenciji pošto je večeras poveo 2-0 u finalnoj seriji protiv Ezadžibašija. Nakon prvog meča u kojem je njegova ekipa slavila 3:1, večeras je u drugom kao gost posle velike borbe u pet setova slavio 3:2 (25:18, 23:25, 25:16, 17:25, 15:10). Još pobeda ga deli od titule, a treći meč igra kao domaćin prekosutra.

Izabrane vesti

Timska igra, više opcija, raznovrsniji napad… Fenerbahče je u svemu tome za koplje iznad Ezadžibašija u čijem timu se bukvalno sve svodi na Tijanu Bošković kada ne ide. Ume Srpkinja da povuče ekipu do pobede i u tim situacijama, ali u današnjoj nije mogla. Bila je usamljena, opet su je “izdali” primači, a ni Maja Ognjenović se nije proslavila u dirigovanju igrom. Na drugoj strani Fenerbahče je imao fantastičnu Melisu Vargas, ali i moćne napadačke opcije poput Ane Kristine i Arine Fedorovceve kao i apsolutno otkriće i iznenađenje ove serije Asli Kalač.

Novopečena turska reprezentativka Melisa Vargas je u prvom setu pokazala retko viđenu dominaciju. Osvojila je čak 10 poena uz neverovatnih 90 odsto uspešnosti u napadu! Uspeo je Ezadžibaši u tesnom drugom setu da na krilima Tijane Bošković izjednači ali je Fener bio još dominantniji u trećem. Uz Vargas se raspucala talentovana Ana Kristina, a aposlutni X faktor je bila srednjak Asli Kalač. Terzić je nekim čudnim potezima u četvrtom setu vratio Ezadžibaši u igru koji je serijom servisa Japrak vezao pet poena za 21:13 i izjednačio u setovima.

Odluka je pala u tajbrejku. Ezadžibaši je nešto bolje počeo, Tijana je pogodila neke napade (5:4) ali je potom na servis došla Kalač i napala katastrofalnu Voronkovu na prijemu, vezala četiri poena i prelomila set i meč.

Čudesna Mesia Vargas je osvojila 28 poena u meču uz neverovatnih 68 odsto u napadu! Fedorovceva je dodala 22, a Ana Kristina 16. Obe uz preko 45 odsto u napadu i 40 odsto pozitivnog prijema. Srednjak Kalač je upisala 11 poena.

Tijana Bošković je osvojila 27 poena u poraženom timu, imala i preko 50 odsto u napadu ali nema dovoljno kvalitetnu podršku saigračica. Šta vredi Tijana kada startni primač Hande Baladin odigra prva dva seta bez osvojenog poena i sa 30 odsto prijema?! Trener je nije ni vraćao u igru posle prva dva seta… Voronkova je osvojila 16 poena ali je i bila Ahilova peta tima na prijemu kao i libero Simge.


tagovi

ŽOK FenerbahčeZoran TerzićMelisa VargasTijana BoškovićEzačibaši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara