Zoran Terzić (©MN Press)
Zoran Terzić (©MN Press)

Terzić uzeo titulu u Turskoj, onda otišao u Rusiju i uradio isto; Popovićeva najbolji srednji bloker

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.04.24. | 17:21

Ekipa iz Kazanja dobila majstoricu protiv Lokomotive iz Kalinjingrada

Navikao je Zoran Terzić da ređa uspehe i trofeje... Da li to bila reprezentacija ili klub - svejedno.

Prošlu sezonu završio je kao šampion Turske, bio je to njegov oproštaj od Fenerbahčea. Preselio se u Rusiju i onda uspeo da ponovi isto i popne se na pobedničko postolje. Veliki uspeh napravio je Dinamo iz Kazanja pod vođstvom trofejnog stručnjaka. Dobile su finalnu seriju rezultatom 3:2 protiv Lokomotive iz Kalinjingrada, a u majstorici je bilo maksimalnih - 3:0 (25:22, 25:16, 25:18).

Izabrane vesti

Ovaj pehar dobija još veći značaj s obzirom na to da je Lokomotiva u četvrtom susretu imala tri meč lopte koje su bile ujedno lopte za titulu. Međutim, preokrenuo je tada Dinamo i očigledno dobio krila za majstoricu.

Danas je borbe donekle bilo u prvom setu, ali u preostala dva su dominirale Terzićeve izabranice. Stvari je u svoje ruke definitivno preuzela Italijanka Elena Pjetrini, koja je bila nazadrživa.

Znalo se danas da će se radovati neko iz Srbije - bilo je pitanje samo da li Terzić sa pomoćnicima ili Mina Popović u dresu Kalinjingrada. Naša reprezentativka na kraju mora da se zadovolji sa drugim mestom u prvenstvu Rusije.

Stigla je utešna individualna nagrada s obzirom na to da je završila u idealnoj postavi prvenstva - kao jedan od dva najbolja srednja blokera.

FINALE PLEJ-OFA U RUSIJI ZA ODBOJKAŠICE

Dinamo - Lokomotiva 3:2

Dinamo - Lokomotiva 1:3

Lokomotiva - Dinamo 3:0

Lokomotiva - Dinamo 2:3

Dinamo - Lokomotiva 3:0


tagovi

Zoran TerzićDinamo Kazanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara