"Strahinja Bunčić"
"Strahinja Bunčić"

Tri bronze devojaka i Strahinjino srebro, dobra najava za nedelju

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.09.17. | 20:47

U hali Aleksandar Nikolić počeo Svetski kup - European Judo Open. Srbiji četri odličja

Strahinja BunčićPrvog od dva dana beogradskog Svetskog kupa - European Judo Opena, koji se održava u hali "Aleksandar Nikolić" viđen je zaista kvalitetan džudo sa pregršt sjajnih takmičara i borbi. Okršajima na tri tatamija uživao je nemali broj gledalaca i ljubitelja ove olimpijske borilačke veštine, naročito u popodnevnim časovima kada su krenule bitke za odličja.

Prvog takmičarskog dana na prestižnom European judo openu u Beogradu, na nove tatamije u hali "Aleksandar Nikolić", koje je Džudo savezu Srbije pred ovo takmičenje u vrednosti od čak 35.000 evra poklonila Vlada Japana preko ambasade u Beogradu, izašle su takmičarke u četiri (do, 48, 52, 57 i 63 kg) i takmičari u tri kategorije (do 60, 66 i 73 kg).

Izabrane vesti

Gust program na tri borilišta zadovoljio je kriterijume i ukus i najvećih poznavaoca džudoa, posebno kada su popodne krenule borbe za odličja.

Što se tiče domaćih džudoka, osvojene su četiri medalje. Milica Nikolić se izborila za bronzano odličje u kategoriji do 52 kg kg, a dve rođene setre, Anja i Jovana Obradović su praktično u isto vreme, ali na dva različita tatamija, uspele da se dokopaju trećeg mesta u kategoriji do 63 kg, što je svakako kuriozitet. Kod muškaraca, Strahinja Bunčić je u kategoriji do 66 kg morao da se zadovolji srebrom.

Turnir su otvorili predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i prvi čovek Džudo saveza Srbije Ivan Todorov, koji je ujedno dodelio nagrade i zahvalnice naujspešnijim srpskim džudokama, klubovima i trenerima u 2017.

Program drugog, ujedno i završnog dana u hali "Aleksandar Nikolić" počinje od 10 časova, a finalne borbe su zakazane od 16 časova.

(FOTO: ATA Images)


tagovi

džudo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara