Verstapen (©Reuters)
Verstapen (©Reuters)

U Formuli 1 ništa novo: Pol-pozicija Verstapenu u Saudijskoj Arabiji

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.24. | 20:24

Lekler drugi, Perez treći

Ponovio je Maks Verstapen učinak iz prošlonedeljnih kvalifikacija, a vremenom 1:27.472 došao je u Saudijskoj Arabiji do 34. pol pozicije u karijeri. Ferarijev vozač Šarl Lekler bio je iza Maksa sa zaostatkom od tri desetinke, dok je trećeplasirani drugi vozač Red Bula Serhio Peres.

Red Bul i Maks Verstapen završili su današnje kvalifikacije na prvoj poziciji, a Šarl Lekler se istakao kao najbliži rival Holanđanina iako njegova prednost u odnosu na Peresa nije uopšte velika. Podsetimo, Lekler je ovog vikenda ‘’glavni’’ predstavnik Ferarija usled odsustva Karlosa Sainsa, kome je ustanovljena upala slepog creva. Oliver Berman, redovni vozač u šampionatu Formule 2, pokazao se za sada kao dobra zamena za Sainsa, a budući da za samo 36 stotinki nije uspeo da se plasira među vodećih deset, trku će započeti sa 11. pozicije.

Izabrane vesti

Ekipa Aston Martina izgledala je mnogo bolje nego prošle nedelje u Bahreinu. Tako se u poslednjem delu kvalifikacija Fernando Alonso umalo plasirao u prvi startni red, ali manja greška u trećem sektoru poslala ga je na četvrtu poziciju. Lens Strol je kvalifikacije završio na desetom mestu.

Meklarenovi vozači imali su za nijansu bolji tempo od prošlonedeljne trke u Bahreinu, budući da im je staza u Džedi i u prošlosti dosta odgovarala. Trku će započeti sa pete (Oskar Pjastri) odnosno sa šeste pozicije (Lando Noris).

Sa druge strane, čini se da Mercedes ponovo ima određene probleme zbog kojih nisu bili preterano dobri, kao i u Bahreinu, ali su na kraju uspeli da se plasiraju među vodećih deset, odnosno na sedmoj (Džordž Rasel) i osmoj poziciji (Luis Hamilton).

Vodećih deset: Maks Verstapen, Šarl Lekler, Serhio Peres, Fernando Alonso, Oskar Pjastri, Lando Noris, Džordž Rasel, Luis Hamilton, Juki Cunoda, Lens Strol.

Trka za Veliku nagradu Saudijske Arabije je na programu u subotu od 18 časova.

PIŠE: Maja Nakaradić


tagovi

Maks VerstapenFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara