Petar Nenadić (©AFP)
Petar Nenadić (©AFP)

Vardar razbijen u Skoplju: Nenadić nosio Vesprem, neka se spremi Olborg (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.03.22. | 20:40

Rukometna Liga šampiona: Četa Momira Ilića lako dobila nekadašnjeg prvaka Evrope u gostima sa 30:22. Nekadašnji reprezentativac Srbije postigao šest golova za goste, dobru rolu imao i Vladimir Cupara

Neka se spremi Olborg. Rukometaši Vesprema su na pragu četvrtfinala Lige šampiona posle pobede u Skoplju protiv Vardara sa 30:22 i izvesno obezbedili dvomeč sa danskim timom, vicešampionom Evrope, za plasman na završni turnir koji će u junu opet da bude održan u Kelnu.

Četa Momira Ilića je lakše nego što se očekivalo slomila otpor crveno-crnih, pa je revanš za sedam dana formalnost za mađarskog vicešampiona. Nekadašnji reprezentativac Srbije Petar Nenadić pokazao je da je u odličnoj formi. Postigao je šest golova za pobednički tim, a samo je Danac Andreas Nilson bio efikasniji od našeg asa. Upisao se osam puta u listu strelaca.

Izabrane vesti

Vladimir Cupara je ove sezone u senci sjajnog Španca Rodriga Korelesa, ali je imao odličnu rolu sredinom drugog poluvremena, kada je u dva navrata zaustavio šut ruskog veterana Timura Dibirova. Prvo mu je srpski reprezentativac odbranio sedmerac, a levo krilo Vardara ni iz drugog pokušaja nije uspelo da prevari bivšeg čuvara mreže Crvene zvezde.

Vardar je bolje krenuo, poveo je sa 6:3. Trener Vesprema Momir Ilić zatražio je tajm-aut. Gosti su zaigrali mnogo bolje, Nenadić i Nilson su bili nerešiva enigma za skopski tim koji je izgubio dosta lopti, pravio neke početničke greške, a iskusni sastav mađarskog vicešempiona svaku grešku je kažnjavao. Posle dve odbrane Cupare, Vesprem je u 46. minutu stvorio +10 – 23:13, a onda je do kraja meča rutinski uspeo da sačuva visoku prednost i bezbrižno dočeka šampiona Evrope iz 2017. i 2019. godine u gradiću u blizinu jezera Balaton.

Osim Nenadića i Nilsona, na golu je briljiao Korales sa 17 odbrana, od toga 11 u drugom poluvremenu. Cupara je uspeo da zaustavi tri sedmerca domaćim rukometašima. Po tri gola su postigli Mate Lekai, Gašper Marguč i Kentin Mae.

U domaćem timu, po šest pogodaka postigli su Timur Dibirov i Filip Taleski, dok je solidan na golu bio Tomovski sa 10 uspešnih odbrana. Srpski reprezentativac Darko Đukić se jednom upisao u listu strelaca za skopske crveno-crne.

Petak, 20.00: (1,95) Šartr (8,00) Seson (2,15)

Vardar je za vikend poražen i u domaćem prvenstvu na svom terenu od Eurofarm Pelistera iz Bitolja, pa je na pragu da izgubi krunu i u domaćim okvirima. I pored debakla, navijači su izabranike trenera Davida Davisa isparatili ovacijama u dvorani Jane Sandanski.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA ŠAMPIONA – PLEJ-OF (PRVI MEČEVI)

Sreda

Elverum - Pari Sen Žermen 30:30 (13:15)

/Solstad 9 - Sipžak 12/

Flenzburg - Seged 25:21 (14:10)

/Vane 5 - Garsijandija 5/

Četvrtak

Vardar - Vesprem 22:30 (11:15)

/Taleski i Dibirov po 6 - Nilson 8/

Porto - Monpelje 29:29 (13:14)

/Rodriges 6 - Simonet 5/


tagovi

VespremPetar NenadićVladimir CuparaEHF Liga šampionaRK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara